Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Legea votului prin corespondență trebuie adoptată cel târziu în noiembrie

mihai voicu

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu afirma ca în noua sesiune parlamentara partidele trebuie sa se mobilizeze astfel încât proiectul legii votului prin corespondenta sa fie adoptat pâna cel târziu la începutul lunii noiembrie.

El sustine ca proiectul PNL al legii votului prin corespondenta este singurul care contine prevederi agreate cu Diaspora.

'Începutul noii sesiuni parlamentare trebuie sa aduca o mobilizare reala, în ritm accelerat, a tuturor fortelor politice, pentru adoptarea, pâna cel mai târziu la începutul lunii noiembrie, a legii cu privire la votul prin corespondenta. Acest proiect nu este doar un angajament al presedintelui Klaus Iohannis sau al Partidului National Liberal, ci ar trebui sa reprezinte o datorie a întregii clase politice fata de milioanele de compatrioti care locuiesc si lucreaza în strainatate, dar care sunt la fel de implicati ca fiecare dintre noi în participarea politica si civica', arata Voicu, potrivit AGERPRES.

Liberalul precizeaza ca PNL considera ca este bine-venita orice contributie pentru îmbunatatirea propunerii pe care a facut-o grupurilor parlamentare înca din luna februarie, însa atrage atentia ca nici partidele parlamentare, nici Autoritatea Electorala Permanenta nu trebuie sa omita ca beneficiarii acestei legi sunt cei din Diaspora, motiv pentru care opinia acestora trebuie luata în considerare.

'Proiectul de lege depus de Partidul National Liberal este singurul care a fost redactat printr-o consultare reala cu asociatiile românilor din strainatate si, de aceea, chiar daca este perfectibil, contine prevederi care sunt agreate cu cei care vor beneficia de facilitatile legii', mai spune Voicu.

Potrivit acestuia, PNL atrage atentia ca modalitatile de asigurare a secretului votului trebuie sa fie în concordanta cu practica tarilor ce folosesc votul prin corespondenta de zeci de ani.

'Indiferent ca ne raportam la modelul francez, italian, spaniol, britanic sau american, nu trebuie ca o supra-reglementare sau o birocratizare excesiva, sub diverse pretexte onorabile, sa duca la adoptarea unei legi inaplicabile prin blocarea sistemului', conchide Voicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.