Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Maramureş susţine că repartizarea fondurilor financiare către primării se face pe criterii politice

PNL

Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că la nivelul Consiliului Judeţean se practică o discriminare pe criterii politice în repartizarea fondurilor financiare către primării. "Colegii mei din Consiliul Judeţean au făcut o analiză pe alocările bugetare către UAT-urile din Maramureş, din cota de 20%, în perioada iunie-august 2017, iar concluziile arată că ne aflam în faţa unor decizii dominate de apartenenţa politică a primarilor, nu de nevoile economice ale localităţilor rurale. (...) Fondurile aflate la dispoziţia Consiliului Judeţean e clar că sunt repartizate arbitrar, în funcţie de culoarea politică a primarilor care se află în fruntea localităţilor", a spus Ionel Bogdan.

Acesta a dat ca exemplu Primăria oraşului Târgu Lăpuş, unde edilul-şef este liberal. "Vă dau doar un exemplu de alocare bugetară discreditară, bazată pe criterii politice. Târgu Lăpuş, oraş condus de primar liberal, cu o populaţie de circa 14.000 de locuitori, a primit 150.000 lei, în vreme ce Şomcuta Mare, un oraş cu puţin peste jumătate din numărul locuitorilor din Târgu Lăpuş, a primit peste 500.000 de lei. Aşa înţelege PSD să conducă judeţul Maramureş. În mod arbitrar şi abuziv. (...) Ţinem să-i reamintim domnului Zetea (preşedintele CJ, care reprezintă PSD - n.r.) că zecile de mii de maramureşeni care au ales ca localităţile lor să fie gospodărite de primari liberali plătesc şi ei taxe şi impozite şi au aceleaşi drepturi ca şi cei din localităţile conduse de primari PSD", a precizat Ionel Bogdan.

Consilierul judeţean Marinel Kovacs a afirmat că în urma repartizării a 20% din fondul de dezvoltare alocat de CJ Maramureş, localităţile cu primari liberali au fost dezavantajate. "Cei 20% din fondul de dezvoltare se împart către UAT-uri. Aceşti bani trebuie împărţiţi pe criterii clare: cofinanţare la proiecte, proiecte de dezvoltare. Din păcate, cifrele pe perioada iunie 2016-iulie 2017 arată că cele 21 de localităţi care au primari PNL au primit 21,6% din fonduri iar localităţile care au primari PSD (44) au primit 62,7%. De trei ori mai puţin bani alocaţi pentru primăriile liberale. (...) Locuitorii din localităţile conduse de PNL primesc câte 55 lei, iar cei din localităţile conduse de PSD - 81 lei. Un locuitor dintr-o comună condusă de PNL primeşte 70% din cât primeşte un locuitor dintr-o comună condusă de PSD. Nu se ţine cont de niciun criteriu la repartizare. Se repartizează strict pe criterii politice. Ca exemplu, ultima repartizare: din 10 localităţi care au primit bani, 9 sunt conduse de primari PSD, una - condusă de PNL (comuna Coroieni)", a spus Marinel Kovacs, conform Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, n-a putut fi contact pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu afirmaţiile reprezentanţilor PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.