Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL mizează pe Klaus Iohannis în bătălia cu USR-PLUS. Florin Cîțu și Ludovic Orban îl invocă pe președinte când partidul USR-PLUS cere explicații suplimentare

captură TV
Klaus Iohannis

Demiterea lui Vlad Voiculescu a stârnit un scandal în coaliția de guvernare, iar inițial USR-PLUS a cerut „capul” lui Florin CÎțu. De cealaltă parte, de la PNL, toată echipa a transmis că e vorba de decizia premierului în funcție, că are toate atribuțiile necesare pentru a remania un oficial.

Doar că, printre declarații și apeluri la calm, atât Florin Cîțu, cât și liderul PNL, Ludovic Orban, îl amintesc și îl invocă pe președintele Klaus Iohannis atunci când vorbesc despre această remaniere. Cei doi au făcut referiri directe la președinte la o zi distanță unul de celălalt.

Declarația lui Ludovic Orban, premedintele PNL (20 aprilie): „Evident suntem de acord cu orice dialog, cu orice evaluare până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate atribuțiile, competențele constituționale. Nu putem schimba Constituția. În ultimă instanță, cel care decide dacă un ministru poate sau nu continua, sigur, după o confruntare a argumentelor în cadrul coaliției (...), decizia aparține premierului și la decizie participă și președintele României. Nu mai vreau să intru în... Nu e nimic stipulat (n.r.: varianta în care premierul să fie evaluat). Asta e o chestiune de evaluare care e firească. Premierul participă la ședințele Coaliției, conduce ședințele Guvernului... Asta e așa, hai să dechidem un nou subiect”, spune Ludovic Orban, relatează Mediafax.

Declarația lui Florin Cîțu, premierul României (19 aprilie): „Dacă președinții de partid vor să introducă modificări în protocolul de colaborare este OK, atâta timp cât nu vor încerca să afecteze. Nu cred că e nevoie ca președintele să intervină. Dar vom vedea.” (mai multe aici)

Scandalul politic dintre PNL și USR-PLUS urmează să fie tranșat marți, de la ora 16:00, în cadrul unor discuții bilaterale între partide. Discuțiile au început de luni, dar ele vor continua și astăzi. Rămâne de văzut ce modalitate vor identifica cele două formațiuni pentru a încheia criza guvernamentală, criză într-un context pandemic foarte dificil pentru România.

Citește și: Florin Cîțu, despre remanierea lui Vlad Voiculescu: 'Aceste decizii nu se discută, ele o să fie anunțate. Să vedem dacă mai este onoare în România' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.