Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL nu cedează niciun milimetru: Decizie pentru propunerea de premier la consultările de la Cotroceni (surse)

PNL siglă

Liberalii nu își schimbă poziția politică nici după ce Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Liderii PNL s-au reunit joi seara într-o ședință online a Biroului Executiv Național.

Potrivit unor surse din partid, liberalii au decis ca la consultările de luni, de la Cotroceni, să îl propună președintelui tot pe Florin Cîțu drept candidat pentru funcția de prim-ministru. O asemenea propunere exclude din start refacerea alianței cu USR, partid care condiționează revenirea la guvernare de plecarea lui Cîțu din fruntea guvernului.

La acest moment, nu este clar dacă o asemenea mutare este posibilă din punct de vedere constituțional, având în vedere că există o decizie a CCR, adoptată după demiterea Guvernului Orban în 2020, care prevede că președintele nu poate să îl desemneze candidat pentru funcția de prim-ministru tocmai pe premierul demis de Parlament prin moțiune de cenzură.

Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări, luni, începând cu ora 12.00. PNL este primul partid chemat, urmat de PSD, la ora 13.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.