Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL nu crede în asumarea răspunderii Guvernului pe noul Cod fiscal

predoiu facebook

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat luni ca o asumare a raspunderii Guvernului în ceea ce priveste masurile fiscale este imposibila.

'Dincolo de faptul ca dl Ponta nu si-a asumat niciodata ceva personal, cred ca este imposibil sa ne confruntam cu o astfel de ipoteza, fie si pentru faptul ca dl Ponta a ajuns la guvernare printr-o motiune de cenzura în care spunea ca nu-si va asuma niciodata raspunderea, în care critica guvernul anterior ca si-a asumat raspunderea pe proiecte de lege. Nu vad aceasta ipoteza fezabila', a spus Predoiu.

El considera ca influenta liberala a propunerilor facute de premierul Victor Ponta nu reprezinta o coincidenta, ci este vorba de o stratagema politica.

'Dincolo de aceste avataruri ale politicii practicate de dl premier Ponta vin si subliniez ca avem de-a face de fapt cu o înselatorie, câta vreme reformele nu sunt duse la capat de catre premier, de catre guvernul sau, câta vreme nu a îmbunatatit colectarea. O relaxare fiscala într-o prima faza genereaza un minus de venituri la bugetul de stat si acest minus trebuie compensat de un plus de venituri la bugetul de stat. Acest plus de venituri trebuie sa vina din reforme, din îmbunatatirea colectarii. Câta vreme dl Ponta nu s-a ocupat sa genereze un plus de venituri, nu poate vorbi serios de un minus de venituri prin relaxare fiscala în prima etapa. Nu avem de-a face aici cu bune intentii. Aici avem de-a face de fapt cu un razboi informational, un razboi mediatic, o stratagema politica la urma urmei ieftina, care tine de un fel trecut de a face politica', a spus Predoiu.

Liberalul a sustinut ca ceea ce face premierul este sa compromita relaxarea fiscala, o tema valoroasa, prin negenerarea veniturilor prin reforme.

'Acest balans de la suprataxare la o relaxare fiscala ultraliberala ne arata de fapt golul din convingerile dl Ponta. Or, acolo unde nu sunt convingeri, nu va fi succes', a mai declarat Predoiu.

Întrebat daca PNL sustine modificarea propunerilor Guvernului, el a precizat ca liberalii sunt de parere ca aceste masuri trebuiau pregatite în prealabil: 'Consider ca propunerile pe care le face Guvernul nu poate Guvernul acesta sa le aplice fiindca nu a pregatit economia pentru ele, nu este o problema de valabilitate a masurilor, a teoriei economice. Noi vom veni cu un program care este realist si care sa accentueze nu numai relaxarea fiscala, ci si implementarea masurilor de reforma pâna la capat'.

El a subliniat ca programul de guvernare al PNL vizeaza masuri care se pot aplica, aratând ca elementele principale ale acestui document vor fi prezentate sâmbata.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.