Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Nu există voinţă politică pentru a fi adoptat votul prin corespondenţă

sigla noua pnl

PNL a decis ca tema moţiunii de cenzură din 5 iunie să fie votul prin corespondenţă, pentru că nu există voinţă politică pentru discutarea proiectului de lege aflat în Parlament, spune vicepreşedintele PNL, deputatul Mihai Voicu, preşedintele Comisiei de Cod Electoral.

Mihai Voicu aminteşte că "acum aproape două luni, parlamentarii Partidului Naţional Liberal şi anume toţi deputaţii şi senatorii au depus în procedură parlamentară un proiect de lege cu privire la votul prin corespondenţă. Şi vreau să fac două precizări. Prima este că înainte de a fi depus, acest proiect a fost trimis spre consultare tuturor grupurilor parlamentare, precum şi Guvernului, la cabinetul primului-ministru. Am lăsat mai mult de două săptămâni acest timp de consultare, din păcate n-am primit nici o observaţie nici din partea grupurilor parlamentare şi nici din partea Guvernului (...). Cea de-a doua precizare pe care vreau s-o fac este că nu avem pretenţia perfecţiunii sau a adevărului absolut. Suntem de acord că poate fi un proiect ce poate fi îmbunătăţit, însă ceea ce am remarcat a fost lipsa de voinţă politică din partea grupurilor parlamentare măcar de a discuta pe marginea acestui proiect de lege. Proiectul este depus în Parlament, din nefericire nu avem majoritatea necesară pentru a impune o accelerare a acestui proiect".

Întrebat, la RFI, în ce condiţii ar putea obţine PNL un consens pe tema votului prin corespondenţă, Mihai Voicu a răspuns: "Ne-am dorit să obţinem un consens, însă momentan, acest proiect nu avansează, din partea majorităţii nu avem nici un semnal favorabil, în afară de câteva declaraţii publice de complezenţă, le-aş spune, nu am simţit că e voinţă puternică de a discuta acest proiect, acesta este şi motivul pentru care am recurs la un mijloc constituţional, care se numeşte moţiunea de cenzură".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.