Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL nu iartă: Se impune demisia lui Victor Ciorbea, Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu

Raportul MCV dat publicității azi a provocat, ca de fiecare dată, scandal între politicieni. Pentru că Parlamentul a ieșit prost în ochii europenilor, PNL-ul vrea demisia șefilor Camerei Deputaților și a Senatului. În opinia liberalilor, Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu ar fi vinovați pentru modul în care funcționează Parlamentul.

În plus, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, e și el băgat în aceeași oală cu șefii parlamentarilor.

Citește și: Reactia lui Iohannis la raportul MCV. Ce prioritati isi asuma

Deputata PNL Valeria Schelean, vicepresedintele Comisei Juridice de disciplina si iumunitati a Camerei Deputatilor, considera ca in urma raportului MCV se impune demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Valeriu Zgonea si Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu.

”PSD a adus grave prejudicii de imagine ţării noastre. O arată Comisia Europeană, prin ultimul Raport MCV. Guvernarea PSD este dezastruoasă, nu numai pentru că din punct de vedere economic are toate premisele de a duce România în recesiune, ci şi pentru că, aşa cum ne arată concluziile Comisiei Europene, statul de drept este în mod evident nesocotit de reprezentanţii puterii.

Parlamentul României este criticat pentru faptul că, prin larga majoritate de parlamentari ai puterii, s-a tranformat într-o instituţie care apără corupţii, fiind practic o piedică în calea efortului național și sistematic de a eradica acest fenomen. Atât în Comisiile Juridice, cât și în plenul celor două Camere, PNL a cerut parlamentarilor puterii, în nenumărate rânduri, luarea cu celeritate a deciziilor în cazul cererile venite din partea Ministrului Justiţiei, dar şi transparenţă totală în cadrul procedurii de vot, tocmai pentru a preîntâmpina orice fel de ingerinţe ale puterii legislative în actul de justiţie.

Majoritatea parlamentarilor din arcul guvernamental a distrus credibilitatea intituţiei Parlamentului, atât în rândul populaţiei, cât şi în faţa partenerilor externi. PSD este responsabil de reticența cu care Parlamentul dezbate actele normative declarate neconstituţionale, pentru a le pune în acord cu deciziile finale ale Curții Constituționale, cum este şi cazul Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali. Este evident că PSD ignoră cu desăvârşire consecinţele negative aduse României de toate abuzurile sale de putere, atunci când e pus in discuţie interesul de partid!

La fel de gravă este şi constatarea de către Comisia Europeană a totalei ineficienţe manifestate de instituţia Avocatului Poporului, care s-a erijat mai degrabă într-un apărător al politicienilor PSD, decât în apărătorul, garantul respectării drepturilor fundamentale ale cetăţeanului.

Având în vedere gravitatea criticilor formulate în raportul MCV la adresa Parlamentului şi instituţiei Avocatului Poporului, consider că se impune demisia Avocatului Poporului, domnul Victor Ciorbea, precum şi a președinților Camerei Deputaților și Senatului, domnii Valeriu Zgonea și Călin Constantin Anton Popescu - Tăriceanu.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO de către deputata PNL Valeria Schelean.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.