Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'PNL nu tolerează bătaia de joc a primarului sectorului 4 la adresa elevilor'

Daniel-Baluta-4

Majoritatea din Consiliul Local sector 4, constituită în jurul PSD, a votat favorabil, în ședința extraordinară de săptămâna trecută, propunerea primarului Daniel Băluță de reducere a cuantumurilor, numărului de beneficiari și a perioadelor de acordare a burselor pentru elevi.

Diminuarea de circa 60% a fondului de burse, de la 8,5 milioane lei la 3,7 milioane lei, ne arată adevărata politică a PSD-ului față de elevi, față de sistemul de educație din România. Politica falimentară a pesedistului Băluță își arată roadele: după ce a lovit în micile afaceri prin interzicerea coșurilor de fum din apropierea parcurilor, reducând drastic încasările la buget, acum descoperă că nu mai are bani pentru a finanța bursele elevilor.

În timp de domnul Liviu Dragnea, șeful politic al domnului Daniel Băluță, declară demagogic cât de important este sistemul de educație pentru PSD, domnul Băluță dă adevărata măsură a interesului PSD față de elevi și părinții acestora, reducând numărul, valoarea și perioadele de acordare a burselor școlare.

Citește și: VIDEO - Interviu cu Liviu Dragnea: măsură RADICALĂ anunțată de liderul PSD

În acest fel, domnul Băluță și acoliții săi din Consiliul Local al sectorului 4 se fac vinovați de o crimă morală: descurajarea performanței elevilor și favorizarea abandonului școlar.

PSD-ul arată, încă o dată, că preferă o populație sărăcită și slab educată pentru a-i putea manipula mai ușor așteptările și nevoile.

Considerăm că educația este cel mai bun program anti-sărăcie. În acest sens, orice guvernare responsabilă, centrală sau locală, trebuie să stimuleze efortul elevilor de a se autodepăși și să inhibe semnele prevestitoare ale abandonului școlar.

Partidul Național Liberal condamnă acțiunile distructive ale primarului pesedist de la sectorul 4 și anunță că în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 29 noiembrie, în cazul în care hotărârea va fi validată, va demara procedura de convocare a Consiliului Local în ședință extraordinară.

Cu această ocazie va fi depus un nou proiect de hotărâre menit să facă încurajeze performanța elevilor din sectorul 4 prin sistemul de burse.

Facem un apel public către formațiunile politice responsabile reprezentate în Consiliul Local sector 4 să analizeze cu atenție impactul hotărârii impuse cu rapiditate de către primar pe ordinea de zi suplimentară a unei ședințe extraordinare și să se alăture demersului nostru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.