Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL o somează pe Carmen Dan: Publicați AZI raportul privind protestele de pe 10 august. Nu mai păcăliți opinia publică!

orban raetchi

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, a făcut un apel adresat ministrului de Interne, Carmen Dan, în care a solicitat acesteia să publice raportul desecretizat privind protestul de pe 10 august pe site-ul Ministerului de Interne:

Vezi și: Simina Tănăsescu, fost consilier al lui Iohannis, ia apărarea protocoalelor cu SRI: Decizia CCR, un pas spre anularea luptei anticorupţie

“Stimată doamnă Carmen Dan,

Am citit cu surprindere afirmațiile dvs. conform cărora toate documentele privind represiunea din 10 august sunt desecretizate. Dacă acest lucru este adevărat, de ce nu le-ați prezentat public, așa cum ați promis imediat după agresiunile jandarmilor din vara anului trecut? De ce nu avem până acum o conferință de presă pe acest subiect?

Susțineți că "absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii şi asta se întâmplă încă de la sfârşitul lunii ianuarie" - dar acest lucru este o minciună, documentele fiind puse la dispoziția comisiilor parlamentare într-un regim secretizat. Dacă lucrurile stau altfel, vă solicit doamna Dan să publicați chiar astăzi pe site-ul Ministerului de Interne și prin intermediul unui comunicat de presă raportul nesecret privind represiunea din 10 august. Îi rog și pe jurnaliști ca, în baza dispozițiilor legale privind documentele publice, să vă solicite dosarul 10 august.

Este important ca opinia publică să afle cine sunt cei responsabili pentru abuzurile și violențele Jandarmeriei îndreptate împotriva protestatarilor pașnici. Încetați să tergiversați aflarea adevărului și să îi protejați pe cei responsabili pentru represiunea de pe 10 august 2018”, se arată în apelul lui Raețchi către Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.