Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Piteşti va susţine candidaturile decise în BPN

Facebook
pnl

PNL Argeş a comunicat, luni, că organizaţia din Piteşti, care îşi exprimase dezacordul faţă de o eventuală candidatură din partea liberalilor la funcţia de primar a viceprimarului social-democrat Sorin Apostoliceanu, va susţine candidaturile decise în Biroul Permanent Naţional şi în Biroul Permanent Judeţean.

"În acest moment, prioritatea PNL Argeş este câştigarea alegerilor locale şi generale şi toate eforturile noastre se îndreaptă în această direcţie. În ciuda tuturor dezinformărilor aruncate în spaţiul public, PNL Argeş funcţionează ca o echipă bine sudată, axată pe câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. Tocmai din acest motiv atât organizaţia PNL Piteşti, cât şi celelalte organizaţii liberale locale vor respecta în totalitate deciziile care vor fi luate în Biroul Permanent Naţional şi în Biroul Permanent Judeţean. Opiniile care sunt exprimate în afara acestor hotărâri nu vor fi luate în considerare", se precizează într-un comunicat al PNL Argeş transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, toate deciziile în privinţa candidaţilor PNL pentru alegerile locale au fost luate "în urma unor profunde analize socio-politice", scopul fiind de a garanta câştigarea scrutinului.

"PNL Argeş este o organizaţie democratică în cadrul căreia este garantat dreptul la opinii, în conformitate cu doctrina partidului şi cu conceptul liberei exprimări. Opiniile fiecărui membru sunt libere, dar declaraţiile atrag după sine responsabilitatea comunicatorului. Orice declaraţie care va fi făcută publică cu scopul de a afecta integritatea partidului sau a membrilor săi, va fi dezavuată şi nu va fi asumată ca poziţie oficială a organizaţiei judeţene", se mai menţionează în comunicatul PNL Argeş.

PNL Piteşti a respins, anterior, posibilitatea ca viceprimarul social-democrat al municipiului reşedinţă de judeţ, Sorin Apostoliceanu, să fie candidatul liberalilor la funcţia de primar. Potrivit unui comunicat de presă semnat de preşedintele PNL Piteşti, Marius Postelnicescu şi de preşedintele Ligii Aleşilor Locali Argeş, Narcis Sofianu, informaţiile privind o eventuală susţinere a liberalilor pentru candidatura lui Apostoliceanu la funcţia de primar sunt "intoxicări".

"Domnul Sorin Apostoliceanu (cunoscut ca viceprimar şi lider PSD) nu a depus o cerere de înscriere la PNL Piteşti până astăzi. Liberalii piteşteni vor să susţină un candidat liberal. Organizaţia PNL Piteşti refuză orice asociere cu oricare dintre membri grupărilor din PSD", se precizează în comunicatul PNL Piteşti transmis, luni, AGERPRES.

În comunicatul ulterior al PNL Argeş sunt prezentate şi o serie de precizări făcute de Marius Postelnicescu şi Narcis Sofianu, cei doi afirmând că vor susţine candidaturile stabilite în Biroul Permanent Naţional şi în Biroul Permanent Judeţean.

Sorin Apostoliceanu, unul dintre cei doi viceprimari social-democraţi ai municipiului Piteşti, a preluat temporar, în martie 2019, atribuţiile de primar al municipiului Piteşti, după ce prefectul judeţului Argeş a semnat un ordin privind încetarea înainte de termen a mandatului edilului Cornel Constantin Ionică (PSD), găsit în conflict de interese.

Cornel Constantin Ionică a atacat decizia în justiţie şi a revenit în funcţie după mai puţin de o lună.

Sorin Apostoliceanu anunţa, pe 24 februarie 2020, că intenţionează să candideze independent la funcţia de peimar al Piteştiului, dacă Ionică va fi desemnat din nou candidat din partea PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.