Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, pregătit să-l ducă pe Dragnea la CCR. Opoziţia a strâns semnăturile pentru sesiune extraordinară

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Demersul iniţiat de PNL, de strângere de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului, a fost dus la bun sfârşit. Cu ajutorul USR, PNL şi independenţi din grupul lui Ponta, liberalii au reuşit să-şi asigure sprijinul a o treime dintre parlamentari, necesarul pentru convocarea sesiunii extraordinare.

Potrivit regulamentului, lista cu semnături va fi depusă la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Dacă acesta refuză convocarea sesiunii extraordinare, liberalii intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională, potrivit unor surse din PNL.

PNL doreşte sesiune extraordinară pentru respingerea OUG 114/2018, care cuprinde aşa-numita taxă pe lăcomie, şi pentru discuţii pe proiectul de buget, care întârzie deja de două luni.

CITEȘTE ȘI: Nu ignora oboseala cronică! 10 boli care se pot ascunde în spatele lipsei de energie

Art. 84 din Regulamentul Camerei Deputaţilor:

(2) Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor.

(3) Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare.

(4) Convocarea Camerei Deputaţilor se face de către preşedintele acesteia. Preşedintele nu va lua în considerare cererile pentru convocarea unei sesiuni extraordinare care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (2) şi (3).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.