Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, reacție EXPLOZIVĂ, după ce Guvernul a adoptat recficarea bugetară: solicitare pentru Avocatul Poporului

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Liberalii au explodat, după ce Guvernul a adoptat rectificarea bugetară fără a mai aștepta avizul CSAT. Cei de la PNL vor solicita Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională, o solicitare asemănătoare făcând și președintele Klaus Iohannis.

Citește și: SURSE - Momente PENIBILE în ședința CSAT: ministrul care i-a cerut lui Iohannis să salute la plecare

”Este inadmisibilă decizia Guvernului de a adopta o rectificare bugetară cu încălcarea legii și a decizilor anterioare ale CSAT și un abuz de putere fără precedent.

Bugetul de stat este folosit de PSD ca o armă politică împotriva instituțiilor care nu i se subordonează lui Liviu Dragnea. Jocul iresponsabil pe care actualul Guvern îl face pe marginea siguranței naționale pune în pericol atât angajamentele și imaginea României în plan extern cât și încrederea de care beneficiem ca țară sigură în această regiune.

În mod sistematic PSD sfidează ordinea instituțională a României și nu încetează de aproape 2 ani de zile să încerce subminarea instituției prezidențiale cu orice prilej. În acest caz, adoptă o retorică de un cinism deșănțat, folosindu-se de necesitatea plății salariilor și pensiilor drept pretext pentru acest demers politic.

Amintim faptul că încă de la începutul anului, când PNL a atras atenția că bugetul de stat pe anul 2018 este unul prost făcut, iar alocările bugetare nu acoperă toate cele 12 luni ale anului, reprezentanții PSD susțineau exact contrariul! La acel moment ministrul Finanțelor afirma că toate aceste sume sunt bugetate integral și sigure. Astăzi putem constata impostura desăvârșită a ministrului Eugen Teodorovici.

Partidului Național Liberal va înainta Avocatului Poporului o sesizare pentru a contesta la Curtea Constituțională ordonanța privind rectificarea bugetară, emisă fără avizul CSAT solicitat de legea în vigoare”, arată PNL, într-un comunicat de presă remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.