Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL reacționează după ce ministrul Justiției a sesizat CSM

sigla pnl

După ce ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a sesizat CSM pentru a verifica dacă decalaraţiile unui lider PNL care a cerut demisia lui Tiberiu Niţu afectează independenţa Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat că PNL nu a afectat niciodată independenţa Justiţiei, iar Cazanciuc greşeşte, întrucât trebuie să demonstreze echidistanţă în funcţia de ministru, chiar dacă este înrolat politic. Pe de altă parte, liberalul a mai spus că ministrul a reclamat la CSM o declaraţie politică a unui politician, dar nu a sesizat Inspecţia Judiciară atunci când Victor Ponta a atacat procurorii.Cătălin Predoiu a declarat în exclusivitate la Realitatea Tv că Robert Cazanciuc demonstrează o dublă măsură în activitatea sa, interpretând eronat o declaraţie politică a unui politician PNL care i-a cerut demisia lui Tiberiu Niţu.

Citește și: Ministerul Justiției sesizează CSM din cauza acuzațiilor PNL

"PNL nu a atacat şi nu va ataca niciodata independenţa Justiţiei, domnul Cazanciuc interpretează eronat o declaraţie politică a unuia dintre membri PNL, respectiv cererea acestuia de a se sesiza CSM. Un ministru al Justiţiei trebuie să probeze echidistanţă chiar dacă este înrolat politic, a gresit de această dată pentru că a demonstrat o dublă masură. Astăzi, la o declaraţie politică a unui politician dânsul reclamă independenţa Justiţiei, Cazanciuc trebuia să sesizeze Inspecţia Judiciară când Ponta a făcut declaraţii la adresa procurorilor. Cazanciuc trebuia să constate că este vorba de o declaraţie politică acum".

În schimb, Predoiu a mai spus că ministrul ar trebui să se ocupe de probleme mai importante, ca protestul angajaţilor din penitenciare care va avea loc mâine:

"Cazanciuc are pe ordinea de zi probleme mult mai importante cum ar fi cele legate de condiţiile din penitenciare, ştiu că mâine este programat un protest, sper să nu spună domnul Cazanciuc ca e politizat acest protest, cred ca ar trebui să iniţieze discuţii cu reprezentaţii protestatarilor şi cum si cu Ministerul de Finanţe pentru ameliorarea situaţiei din penitenciare".

În final, Cazanciuc a ţinut să sublinieze că sesizarea lui Cazanciuc se bazează pe o opinie politică, o singură declaraţie a unui membru PNL, Mihai Selecan, preşedintele ales al CJ CLUJ:

"Eu am subliniat că este vorba de o opinie politică la nivelul PNL, noi la nivelul conducerii nu am analizat, nu am luat în discuţie o astfel de discuţie la nivelul conducerii, dar membrii PNL au opinii separate. Cazanciuc însuşi a politizat această declaraţie", a mai explicat Predoiu la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.