Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL reacţionează la decizia CCR referitoare la motivarea deciziilor judecătorilor de penal: 'Ne însuşim obligaţia de a remedia legislativ în regim de urgenţă'

ccr curtea constitutionala

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scîntei, a declarat, joi, că Parlamentul va remedia legislaţia "în regim de urgenţă" după decizia CCR potrivit căreia hotărârea judecătorească trebuie să fie motivată în fapt şi în drept la data pronunţării.

"Este o decizie care va avea un impact major la nivelul activităţii instanţelor şi cu privire la drepturile şi libertăţile fundamentale. Fac un apel instituţional la plenul, la judecătorii CCR să redacteze cât mai repede decizia şi să o publice de îndată în Monitorul Oficial, pentru că efectul anunţului făcut ieri este acela cu privire la activitatea judecătorilor care sunt în situaţia de a pronunţa astfel de decizii să amâne. Or, şi amânarea pronunţării poate fi de natură să lezeze drepturi şi libertăţi fundamentale. Şi atunci avem nevoie să intervenim legislativ imediat ce decizia CCR va fi publicată. Am văzut ieri şi solicitarea preşedintei ICCJ adresată Legislativului. Ne însuşim această obligaţie de a remedia legislativ în regim de urgenţă, dar avem nevoie de decizia CCR, publicată şi motivată cât mai curând şi publicată în Monitorul Oficial", a precizat Scântei, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că nu se pune problema emiterii unei ordonanţe de urgenţă, pentru că partidele din coaliţia guvernamentală deţin voturile necesare pentru a face aceste corecturi legislative în acord cu decizia CCR.

"Nu suntem în acea situaţie, ne vom asuma responsabil în coaliţia majoritară, deţinem voturile necesare pentru a face aceste corecturi legislative în acord cu decizia CCR", a afirmat senatorul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.