Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, replică pentru Zgonea: Trebuie să plece urgent

ovidiu raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a sustinut, joi, ca social-democratul Valeriu Zgonea trebuie 'sa plece urgent' de la sefia Camerei Deputatilor, pentru 'modul sinistru si ticalos' în care abordeaza votul prin corespondenta.

Potrivit unui comunicat de presa, Raetchi a reactionat la afirmatia presedintelui Camerei Deputatilor privind adoptarea legii votului prin corespondenta în februarie 2016, spunând ca acesta trebuie 'sa plece urgent' de la conducerea forului legislativ.

'Am impresia ca Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea, cuprinsi de betia puterii în PSD, pentru ca se vad deja în postura de unici lideri ai partidului, cred ca îi pot calca în picioare pe românii din Diaspora. Spre stupoarea mea, observ ca Valeriu Zgonea a mai gasit un pretext stupid pentru a amâna votul prin corespondenta si da vina pe Autoritatea Electorala Permanenta. Mai mult, spune ca votul ar putea fi adoptat de-abia în februarie 2016. Valeriu Zgonea trebuie sa plece urgent de la sefia Camerei Deputatilor pentru modul sinistru si ticalos în care îsi bate joc de românii din Diaspora! Nu are decât sa mearga la PSD, unde înteleg ca va fi copilotul lui Dragnea, din functia de presedinte executiv, si sa se joace de-a politica în PSD, dar nu în Parlamentul României si nu pe seama celor 3 milioane de români care muncesc si traiesc în strainatate', a afirmat Raetchi, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca PNL a dat un termen foarte clar, 1 noiembrie 2015, pâna la care proiectul votului prin corespondenta trebuie adoptat pentru a putea fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016, în conditiile în care Curtea Constitutionala a stabilit ca legislatia nu poate fi amendata cu mai putin de un an înaintea scrutinului.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi ca legea votului prin corespondenta ar putea fi adoptata, în scenariul cel mai lung, în luna februarie 2016, si va putea fi aplicata si pentru alegerile de anul viitor.

'Din punctul meu de vedere, cu experienta pe care o am, scenariul cel mai lung pe care-l vad este undeva la început de sesiune viitoare, undeva în februarie, dar este un lucru foarte bun. Trebuie sa întelegem cu totii, clasa politica, faptul ca aceasta lege este necesara în procesul nostru de consolidare a democratiei. Toate statele au avut o experienta. Acest vot conteaza foarte mult la prezidentiale, la parlamentare, cetatenii din diaspora voteaza pentru cele patru mandate de deputat si doua de senator, dar oamenii trebuie sa simta ca statul român le asigura toate conditiile', a spus Zgonea la RFI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.