Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Salarizarea unitară a bugetarilor, compromisă de Guvernul Ponta

04_Ialomitianu_05_Mediafax

Ultimele decizii luate de Guvernul Ponta privind majorarea salariilor unor categorii bugetare compromit proiectul de salarizare a personalului bugetar, considerat un proiect de succes al Guvernului PSD, susţine deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu.

"Salarizarea unitară presupune reducerea semnificativă a diferenţelor salariale între diferite categorii de bugetari, prin majorarea mai rapidă a salariilor mici faţă de cele deja mari. Sigur că se impune respectarea pregătirii profesionale, vechime şi importanţa socială a activităţii prestate. Din păcate, prin deciziile luate de Guvernul Ponta în ultimul timp, diferenţe salariale sunt accelerate şi mai mult, faţă de situaţia existentă, făcând ca legea salarizării unitare să nu poată să fie implementată în maxim 4 ani, aşa cum şi-au propus iniţiatorii. Mai grav este că majorarea unor salarii cu procente între 25% şi 60% încalcă şi mai mult principiul nediscriminării, chiar în cadrul aceleiaşi instituţii", afirmă deputatul liberal într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro.

Potrivit lui Ialomiţianu, aceste majorări salariale făcute de Guvernul Ponta i-au împărţit pe funcţionarii cu aceeaşi pregătire profesională şi vechime în funcţionari de categoria I şi ceilalţi funcţionari.

"Este clar că avem de a face cu un Guvern care compromite toate proiectele majore de ţară. A compromis descentralizarea administraţiei publice, a compromis proiectul de revizuire a Constituţiei României, a compromis toate privatizările pe care le-a demarat, iar implementarea măsurilor de relaxare fiscală trebuia să aibă ca efecte: creşterea economică sustenabilă şi crearea de noi locuri de muncă. Din păcate, modul de implementare al măsurilor fiscale sunt pe cale să pună în pericol stabilitatea economică şi financiară a României", mai afirmă deputatul.

Liberalii îi cer lui Victor Ponta să renunţe la a mai adopta măsuri pompieristice care să discrimineze categorii sociale şi categorii profesionale din sectorul bugetar şi să transmită mai repede Parlamentului proiectul de lege privind salarizarea unitară a personalului din sectorul public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.