Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL salută decizia MAE în cazul CEDO-Kovesi: 'Statul se însănătoșește după tentativa lui Dragnea de a-l captura'

kovesi

Ministrul Bogdan Aurescu nu avea niciun motiv să își asume apărarea și continuarea unui demers conceput de Liviu Dragnea și de Tudorel Toader, a afirmat liberalul Ovidiu Raețchi, comentând decizia MAE de a nu contesta decizia prin care CEDO i-a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi.

“Decizia ministrului Bogdan Aurescu de a nu contesta decizia CEDO în favoarea procurorului-șef european Laura Codruța Kovesi este una absolut normală și demnă de salutat, dovedind că statul român se însănătoșește după tentativa lui Liviu Dragnea de a-l captura și de a transforma politica externă a României într-o afacere penală personală. Decizia CEDO în cazul Kovesi vs. România a fost una categorică, unanimă, fiind evident că asupra șefului DNA s-a înfăptuit un abuz cu caracter politic.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Ministrul Aurescu nu avea niciun motiv să își asume apărarea și continuarea unui demers conceput de Liviu Dragnea și de Tudorel Toader. Dimpotrivă, MAE avea datoria să extragă statul român din această aventură care ne ridiculiza în ochii Uniunii Europene - Uniune care a dovedit că valorizează activitatea Laurei Codruta Kovesi”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

La începutul lunii mai, Laura Codruţa Kovesi a câştigat la CEDO procesul cu statul român privind revocarea abuzivă din funcţia de procuror-şef DNA. Însă decizia nu avea caracter definitiv, existând posibilitatea ca statul să o conteste la Marea Cameră a CEDO, forul superior. Guvernul Orban nu a recurs la această cale de atac. Decizia a fost asumată de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Citește și: Foto - Cum arată ucigașul lui Emi Pian .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.