Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și-a făcut lecțiile: Liberalii își reafirmă sprijinul pentru vârstnici la Școala de vară a OSNL

PNL
PNL sigla

PNL și-a făcut lecțiile: Liberalii își reafirmă sprijinul pentru vârstnici la Școala de vară a OSNL

Peste 300 de persoane au fost prezente la Școala de vară a Organizației Seniorilor Național Liberali, condusă de președintele Victor Paul Dobre, eveniment care reafirmă angajamentul PNL față de generația experienței.

Evenimentul s-a desfășurat la Neptun, timp de două zile, iar alături de Organizația Seniorilor Național Liberali a fost prezentă și conducerea partidului, dar și o parte a miniștrilor liberali.

,,În PNL, ne-am propus ca seniorii liberali să fie un adevărat think-tank al partidului, sursă de idei pentru obiectivele pe care ni le propunem. România trebuie să-și schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori. E necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creștere în înțelepciune, nu o degradare. De asemenea, cred cu tărie că, în contextul ascensiunii naționalismului gălăgios și al extremismului, seniorii liberali sunt repere, de la care tinerii de astăzi pot învăța patriotismul real, nestrigat, susținut de fapte, nu de vorbe și care promovează conservatorismul moderat și valorile morale.”, Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

Cele două zile au fost marcate de discuții deschise despre sprijinul PNL pentru cei în vârstă, despre justiție, promovarea culturii, dezvoltarea infrastructurii, siguranța publică, dar și despre sănătate. În PNL, este esențială contribuția seniorilor pentru dezvoltarea de politici publice și pentru identificarea problemelor cu care se confruntă societatea. Grija PNL pentru seniori s-a concretizat, de fiecare dată, prin măsuri și politici dedicate. Astfel, între 2020 și 2023, sub guvernările liberale, pensiile au fost mărite de trei ori, cu o creștere totală de 41%: de la 1.265 de lei valoarea punctului de pensie la 1.785 de lei.

,,Abordarea guvernărilor PNL a fost mereu una integratoare, în care solidaritatea cu cei vulnerabili și susținerea mediului de afaceri se completează reciproc. Seniorii liberali știu că cel mai mare aliat al pensionarilor și cel mai mare contributor al sistemului de pensii este întreprinzătorul privat, care merită să fie sprijinit, nicidecum pedepsit. PNL se opune oricăror promisiuni deșarte și cadouri otrăvite, vehiculate de cei care doresc să obțină cu orice preț un profit electoral pe spatele categoriile sociale vulnerabile.”, Lucian Bode, secretarul general al PNL.

Au fost prezenți la eveniment președintele partidului, Nicolae Ciucă, secretarul general Lucian Bode, miniștrii liberali Cătălin Predoiu (Afaceri Interne), Alina Gorghiu (Justiție), Raluca Turcan (Cultură), Mircea Fechet (Mediu), Marcel Boloș (Finanțe), președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, deputatul și fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, deputatul și președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă și prefectul județului, Silviu Coșa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.