DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PNL solicita noi consultari cu partidele. Tema - veniturile medicilor

busoi

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi consideră că se impune începerea de urgenţă a unor consultări în privinţa creşterii veniturilor medicilor şi ale personalului medical.

"Credem că se impune de urgenţă demararea unor consultări serioase, cu reprezentanţii medicilor şi ai personalului medical, cu organizaţiile de pacienţi, cu toate forţele politice din România, pentru ca toate aceste chestiuni ce ţin de creşterea veniturilor medicilor, de găsirea unor facilităţi fiscale, căi de transparentizare a accesului în profesia medicală, toate aceste măsuri care pot stimula medicii să nu mai plece din ţară, dar care, între aceste măsuri cea mai importantă este aceea de a creşte veniturile medicilor şi ale personalului medical, aceste soluţii să fie dezbătute şi îmbrăţişate de toţi factorii pentru a fi implementate în perioada următoare. Dacă nu se gândeşte în termeni strict politicianişti, ne putem aşeza la masa discuţiilor pe acest subiect", a declarat Buşoi, marţi, într-o conferinţă de presă, după întrunirea Comisiei naţionale de sănătate a PNL.

El a explicat că a existat o decizie a ÎCCJ care clarifică situaţia plăţilor informale şi, conform acestei hotărâri, nu numai condiţionarea actului medical şi solicitarea de către medici, personalul medical a unor plăţi constituie o infracţiune, ci şi acceptarea unor plăţi benevole din partea personalului medical.

"În condiţiile în care lucrurile care funcţionau în acest fel au devenit şi mai clare prin decizia ÎCCJ, cred că se impune imperios găsirea de soluţii pentru a creşte veniturile medicilor şi ale personalului medical. Din păcate, şi acest subiect a fost tratat într-un mod iresponsabil şi politicianist de actualul Guvern", a spus liberalul.

Buşoi a făcut apel la Guvern să trateze responsabil şi nepoliticianist acest subiect.

"Nu este normal să se creeze aşteptări, acolo unde nu vor putea fi îndeplinite. Trebuie să se treacă de logica de a lua nişte măsuri în ultimele zile ale actualului Guvern şi, în mod responsabil, trebuie să se găsească soluţii durabile şi care pot fi suportate de bugetul 2016, soluţii care să fie acceptate de toată clasa politică, indiferent de cine vine la guvernare", a adăugat el.

Liberalul a subliniat că această temă a creşterii veniturilor şi a situaţiei medicilor este distinctă de Codul fiscal, precizând că este o iniţiativă a Comisiei de sănătate a PNL, dar cu siguranţă va fi îmbrăţişată şi de conducerea partidului.

Potrivit lui Buşoi, consultările ar putea avea loc după 1 septembrie, după începerea sesiunii Parlamentare, pentru că soluţiile nu sunt numai de natură executivă, ci şi legislativă. El a explicat că aceste consultări vizează Colegiul Medicilor, organizaţiile profesionale ale asistentelor, partidele parlamentare, scopul fiind acela de elaborare a unui pachet de măsuri.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.