Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Hexi Pharma: PNL solicită premierului înăsprirea legislației

Eugen Nicolaescu

Partidul National Liberal solicita premierului Dacian Ciolos ca, în baza unei analize efectuate de o comisie multidisciplinara, pornind de la scandalul Hexi Pharma, sa vina cu propuneri de înasprire a legislatiei, a declarat marti, într-o conferinta de presa, liderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu.

'Am facut o analiza la nivelul partidului si consideram ca, dupa toate datele pe care le-am analizat din media, e nevoie (...) de o schimbare de legislatie. De aceea solicitam public prim-ministrului Dacian Ciolos sa dispuna constituirea unui colectiv complex, multidisciplinar, format din medici, biologi, ingineri în alimentatie, chimisti, medici veterinari, juristi si alte categorii socio-profesionale, care sa efectueze o evaluare cât mai profunda, exhaustiva chiar, a cazurilor posibile de alterare a sanatatii cetatenilor, ca vorbim aici de dezinfectanti, (...) ca vorbim de medicamente, ca vorbim de alimente. Credem ca, desi în domeniul dezinfectantilor avem norme europene, pentru România e nevoie de legi mult mai aspre, este nevoie de reglementari mult mai exigente', a precizat Eugen Nicolaescu.

Potrivit acestuia, PNL considera ca Executivul are 'datoria ca, în regim de maxima urgenta, sa faca o evaluare (...) si sa vina mai departe cu propuneri de schimbare de legislatie'.

'De înasprire a legislatiei care, din punctul nostru de vedere, sa asigure micsorarea riscurilor, sa micsoreze cauzele si, totodata, sa previna asemenea situatii. (...) Datoria noastra de partid politic responsabil este sa solicitam Guvernului sa intervina într-o asemenea situatie. (...) Cred ca este nevoie sa depasim normele pe care le avem în sensul de a face norme si mai exigente, mai dure, poate chiar mai complexe decât avem astazi. (...) Asta cred ca trebuie facut în maxim o luna de zile, ca undeva de la 1 iulie sa avem o alta legislatie, mult mai tare, mult mai dura, mult mai realista pâna la urma, pentru tara noastra. Noi avem pe biocide norme europene. Se pare ca nu ajung', a spus Nicolaescu.

El a sustinut ca PSD 'încearca sa se catere pe acest subiect, dovada ca încearca sa acopere campania electorala cu subiecte de alta natura'.

În context, deputatul liberal a criticat propunerea venita din partea unui 'important reprezentant al PSD' care a convocat Comisia SRI pe acest subiect.

'Toti stim ca, regulamentar, când se începe o ancheta penala de catre parchet, (...) Parlamentul nu mai are competenta. Deci, din punctul nostru de vedere, este o încercare de manipulare a opiniei publice din partea PSD', a declarat Eugen Nicolaescu.

El a adaugat ca 'alte doua personaje care au probleme cu legea', Victor Ponta si Sebastian Ghita, sunt 'vocale' pe subiectul Hexi Pharma 'probabil speriati de faptul ca Parchetul a declansat controale atât de puternice'.

Eugen Nicolaescu a precizat ca pe subiectul Hexi Pharma 'PNL asteapta de la sedinta CSAT de vineri o serie de clarificari'. 'Eu cred ca în acest caz deosebit de important pentru suflarea româneasca avem nevoie de o pozitie clara din partea celui mai autorizat for în domeniul securitatii nationale, cum este Consiliul Suprem de Aparare a Tarii', a declarat deputatul liberal.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.