Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Trebuie adoptate măsuri urgente privind clima

BENQ DIGITAL CAMERA

O conferinţă crucială privind schimbările climatice debutează luni la Paris. Zeci de şefi de state şi de guverne participă la acest eveniment, care va ţine până pe 11 decembrie. Participanţii vor încerca să ajungă la un acord privind limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Miza cea mai importantă a reuniunii este caracterul pe care-l va avea acordul. Experţii cer un tratat cu valoare juridică, prin care statele să poată fi monitorizate şi chiar sancţionate, dacă nu-şi respectă angajamentele.

În ceea ce privește mandatul României la COP21, deputatul PNL, Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Ape şi Păduri, spune că "nu avem o poziţie clară a ministerului (Mediului-n.r.), însă există convingerea că vom merge pe mandatul comun, acela al Uniunii Europene, mandat prin care recunoaştem necesitatea adoptării unor măsuri urgente, mandat prin care toate statele membre recunosc importanţa de a avea un climat stabil, important atât pentru siguranţa alimentelor, pentru partea de alimentare cu apă-canalizare, pentru desfăşurarea activităţilor industriale, practic pentru desfăşurarea unei activităţi durabile în România".
"De asemenea, cred că este important să subliniem partea de adaptare, necesitatea măsurilor de adaptare (...). Din comunicarea Comisiei de Mediu a Parlamentului European aflăm că peste 150 de milioane de oameni din 1991 până în 2015 şi-au părăsit locuinţele din cauza fenomenelor meteorologice extreme", a mai declarat, la RFI, Lucia Varga.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.