Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: 'Un an de administraţie PSD în Sectorul 5 – Cronica unui dezastru anunţat'

pnl.ro
pnl sigla

"La un an de la alegerile locale din Bucureşti, Sectorul 5 se află în aceeaşi gravă situaţie, captiv incompetenţei şi intereselor oculte ale administraţiei PSD. Din păcate, folosindu-se de aceleaşi minciuni ca şi în campania pentru parlamentarele din decembrie, şi în ciuda scorului-record realizat de PNL Sector 5 în vara anului trecut, PSD şi aliaţii săi au obţinut nu doar fotoliul de primar, ci şi o confortabilă majoritate în Consiliul local, însumând 16 consilieri dintr-un total de 27.

Astfel, urmare a lipsei de implicare şi a numeroaselor absenţe şi demisii din rândurile consilierilor locali ai USR, grupul PNL, format din doar 6 consilieri, a putut doar amenda şi sancţiona iniţiativele majorităţii.

Printre aspectele ce trebuie menţionate la acest moment de bilanţ – şi cu care PNL se mândreşte – intră implicarea activă a consilierilor liberali în sprijinirea bunei funcţionări a unităţilor de învăţământ. Un exemplu relevant în acest sens îl constituie numeroasele apeluri făcute în şedinţele de Consiliu local către Executivul Primăriei şi Primarul Daniel Florea de a asigura condiţii sigure pentru desfăşurarea cursurilor în şcoli şi grădiniţe, doar întâmplarea făcând ca accidentul de la Şcoala 141 să nu se transforme într-un dezastru de mari proporţii. Reprezentanţul PNL a semnalat în repetate rânduri riscurile existente la respectiva unitate, grupul liberal cerând ulterior ca la nivelul tuturor celorlalte să fie efectuat de urgenţă un audit tehnic, pentru a elimina orice risc potenţial pentru viitor.

Citește și: Mircea Geoană răspunde acuzațiilor: 'Văd că mașina de minciună și intoxicare s-a pus în mișcare'

O altă reuşită a reprezentanţilor PNL o constituie promovarea mai multor proiecte educaţionale, pentru elevi şi profesori, având convingerea că doar buna instruire poate fi o garanţie pentru generaţiile viitoare. Printre altele, doar cu votul consilierilor liberali s-au realizat condiţiile pentru edificarea unui bazin olimpic de înot la Liceul Bolintineanu, iar un proiect-pilot de antrenamente sportive gratuite pentru elevi se află deja în implementare.

În ceea ce priveşte mediul, grupul PNL a solicitat şi monitorizat realizarea de plantări de noi spaţii verzi, în paralel cu asigurarea igienizării unor spaţii devenite în mod ilegal depozite de gunoi şi focare de infecţie pentru locuitori.

În fine, la solicitarea consilierilor locali liberali, în ultima şedinţă de Consiliu Local, a fost blocat Regulamentul privind ridicarea autovehiculelor parcate ilegal, dezbaterea acestuia fiind condiţionată de respectarea legislaţiei în vigoare, eliminarea oricărei forme de abuz sau a riscului dezvoltării unor afaceri private dubioase.

Temeiul ce impune această monitorizare din partea singurei opoziţii autentice din Consiliul local Sector 5 constă tocmai în neîndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală. În ciuda promisiunilor populiste şi nerealiste, administraţia Florea nu a reuşit implementarea niciunui proiect major finanţat din fonduri europene, anveloparea termică a blocurilor se află încă la un procent extrem de scăzut comparativ cu celelalte sectoare, infrastructura rutieră lasă foarte mult de dorit, iar Sectorul 5 rămâne ultimul din Bucureşti fără contract de salubritate cu un operator, existând riscul ca, dincolo de munţii de gunoaie ce populează diverse artere, şi în iarna următoare precipitaţiile “să ia prin surprindere administraţia”. Iată cum bilanţul negativ al unui an de guvernare locală PSD marchează absenţa construcţiei vreunei noi parcări, existenţa a 11 unităţi de învăţământ aflate în stare avansată de degradare, preţuri foarte ridicate la chiriile practicate în pieţele şi aşa insuficiente din Sector, toate în paralel cu un festivism abuziv şi costisitor, reprezentat de concerte şi evenimente pseudo-artistice.Şi în perioada următoare, grupul PNL va continua să răspundă tuturor solicitărilor cetăţenilor Sectorului 5, venite atât prin e-mail, pe website-ul filialei, cât şi în audienţele săptămânale, urmărind pas cu pas rezolvarea acestora de către administraţia condusă de Daniel Florea, administraţie ce va fi atent monitorizată pentru derapajele sale şi pentru dispreţul faţă de interesul comunităţii locale.", s-a arătat într-un comunicat remis redacției Știripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.