Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL va susţine decontarea integrală a costurilor transportului pentru elevii navetişti

Raluca Turcan

PNL va susţine în totalitate în Parlament OUG privind decontarea integrală a costurilor transportului pentru elevii navetişti, pe care Guvernul o va emite în această toamnă, afirmă vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. 

Deputatul PNL îşi exprimă, totodată, îngrijorarea cu privire la faptul că, "doar în ultimul an, abandonul şcolar a ajuns la 19%", deşi România s-a angajat, prin Strategia Europa 2020, să atingă în următorii patru ani cifra de 11,3%.

Guvernul e de acord: 'Închisoare pentru ofensă adusă însemnelor naționale'


"PNL a atras atenţia asupra faptului că abandonul şcolar a crescut la o limită critică după ce Guvernul Ponta a plafonat costul abonamentelor prin OUG nr. 29/2013. În ultimii ani, 160.000 de elevi navetişti au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru un drept gratuit şi garantat prin Constituţie. Până acum, statul a decontat în jur de 25% din costul real al abonamentului pentru naveta şcolară. Statul român trebuie să asigure şanse reale la o educaţie de calitate fiecărui copil, indiferent de mediul din care provine şi de şcoala la care învaţă. Astfel, Guvernul României este obligat să abroge art. 15 din OUG nr. 29/2013 pentru a nu discrimina unul din cinci elevi navetişti care renunţă la studii din cauza costului aferent navetei şcolare", spune Raluca Turcan, într-un comunicat transmis luni AGERPRES

Aceasta precizează că, în opinia liberalilor, toţi elevii trebuie să beneficieze şi de reducerea de 50% la abonamentul pentru transportul în comun. 

PNL solicită şi decontarea integrală şi "fără întârzieri" a abonamentelor profesorilor navetişti. Această decontare ar trebui să se realizeze însă din finanţarea de bază şi nu din bugetele locale care, "în foarte multe cazuri, nu pot suporta aceste costuri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.