Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Victor Ponta a reușit performanța să plagieze din nou

sigla pnl

Secretarul executiv al PNL Radu Carp susține, într-un comunicat de presă, că în relația cu Republica Moldova Victor Ponta a reușit performanța să plagieze din nou, însă nu ceea ce există, ci proiecte care nu s-au aplicat niciodată.

Aflat în vizită la Chișinău, premierul Victor Ponta a anunțat că România va acorda asistență nerambursabilă Republicii Moldova în valoare de 100 de milioane de euro, până în 2020. Știrea este într-adevăr senzațională la prima vedere. Problema este că aceeași știre era anunțată în ianuarie 2010, cu ocazia vizitei la Chișinău a fostului președinte al României. Coincidență maximă, tot de 4 ani de implementare era vorba și atunci. Rezultatul a fost semnarea la data de 27 aprilie 2010 a unui 'Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, acordat de România Republicii Moldova'. Doar o parte redusă din acești bani au fost folosiți pentru construcția de case destinate persoanelor care au suferit de pe urma inundațiilor în 2010 și pentru gazoductul Iași — Ungheni. De fapt, la Chișinău s-a semnat pe data de 27 august între cei doi prim-miniștri, român și moldovean, un Protocol care are ca obiect prelungirea până în 2020 a Acordului inițial, deoarece nu s-a reușit cheltuirea sumelor alocate în 2010. Victor Ponta omite cu bună știință să recunoască și să-și asume eșecul alocării și cheltuirii celor 100 milioane”, acuză liberalul.

Dialogul surzilor continuă de 5 ani în legătură cu deblocarea faimoaselor 100 de milioane. Victor Ponta nu practică acest dialog al surzilor — cu care este familiarizat, ci monologul farsei. Una dintre erorile care au dus la eșecul acestui proiect este că s-a preferat un minister fără experiență în proiecte de finanțare externă și nu MAE care gestionează programe de asistență pentru dezvoltare destinate Republicii Moldova. Mecanismul de alocare a celor 100 de milioane este extrem de defectuos, fiind conceput pentru a nu folosi acești bani. Mai puțin generoasă decât Victor Ponta, cancelarul Merkel a promis în 2012 'doar' 10 milioane de euro, bani care au fost alocați și s-au cheltuit integral pe proiecte la Chișinău. Victor Ponta mai alocă încă odată 100 de milioane Republicii Moldova, doar pe hârtie, în loc să adopte soluții prin care acești bani să poată fi efectiv folosiți. Îi va mai aloca periodic, la fiecare 4 ani, prin declarații fără acoperire și după ce nu va mai fi prim-ministru. Victor Ponta și-a dobândit renumele de a plagia creația altora. Acum a reușit performanța să plagieze chiar și proiecte care nu s-au pus niciodată în aplicare”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.