Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune PNL despre ideea unui guvern de uniune naţională

sigla noua pnl

Guvernul Ponta IV nu va fi mai eficient, declară vicepreşedintele PNL, Roberta Anastase. Ea spune că premierul Victor Ponta nu face decât să-şi fidelizeze partidele mici din Parlament, în vederea unei eventuale moţiuni de cenzură la adresa Executivului. PNL va decide în şedinţa de grup dacă va vota noul Cabinet.

Roberta Anastase remarcă, la RFI, "faptul că Victor Ponta renunţă la zona tehnocrată cu care se lăuda cu ceva timp în urmă şi preferă să-şi consolideze majoritatea în Parlament, pentru că despre asta vorbim în momentul de faţă. În ultimele zile am văzut un efort disperat al lui Victor Ponta de a-şi consolida majoritatea în Parlament, cedând ministere importante către partide mici sau, dacă vreţi, foarte mici în ceea ce priveşte componenta electorală, dar care măsoară un număr mare de parlamentari. Victor Ponta a dorit să-şi fidelizeze aceste partide, în vederea unei eventuale moţiuni de cenzură".
"Dacă acest demers s-ar fi dorit a fi unul făcut într-adevăr în spiritul creşterii eficienţei guvernamentale, atunci am fi avut de-a face cu această restructurare, remaniere guvernamentală acum două-trei luni de zile, înainte de a se construi bugetul, înainte de a fi depus bugetul la Parlament, am fi avut de-a face cu un buget căruia să i se acorde timpul necesar unei dezbateri serioase cu partidele parlamentare, astfel încât într-adevăr, performanţa guvernamentală să fie obiectivul numărul unu al acestei guvernări", mai afirmă vicepreşedintele PNL.
În privinţa modului în care va vota PNL în Parlament, Roberta Anastase a ezitat să răspundă tranşant: "Noi am spus de la început că nu susţinem Guvernul Ponta şi continuăm linia Opoziţiei (...). Evident, vom avea o şedinţă de grup. Premisa de la care am pornit de câtva timp a fost că nu vom vota, dar prefer să nu afirm eu asta înainte, ci să existe o dezbatere în grup, în urma căreia vom lua decizia (...). Dacă mă întrebaţi, opţiunea mea, personală, este aceea de a nu vota pentru acest Guvern, dar nu mă pot hazarda să vorbesc în numele unui întreg grup parlamentar".
Întrebată cum i s-ar părea ideea unui Guvern de uniune naţională, Roberta Anastase a răspuns: "În momentul de faţă, mi se pare o discuţie care nu are legătură cu prezentul".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.