Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vine cu soluția pentru stoparea crizei de la Complexul Energetic Oltenia - Abrogarea OUG 114/2018

romanialibera.ro
complexul energetic oltenia

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a scris, joi pe Facebook, că soluția pentru rezolvarea crizei de la Complexul Energetic Oltenia este abrogarea OUG 114/2018 privind măsurile fiscale, astfel încât să poată fi majorate salariile minerilor cu 20%.

„Soluția pentru situația de criză din energie și reluarea producției de energie la Complexul Energetic Oltenia este pe masă Guvernului și poate fi adoptată în prima ședință de guvern. Tebuie abrogată imediat Ordonanța de Urgență 114/2018 și anulată taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile energetice. Astfel, Complexul Energetic Oltenia ar avea resurse pentru a majoră salariile minerilor cu 20% și ar putea fi reluată producția de energie”, a scris Ionel Dancă, joi, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că introducerea oricărei taxe noi pentru companii afectează atât consumatorii, cât și angajații.

„Analfabeții economici de la PSD și ALDE trebuie să înțeleagă că orice nouă taxa pusă în cârca unor companii are efecte atât pentru consumatori cât și pentru angajați”, a completat Dancă.

Și liderul PNL, Ludovic Orban, a solicitat miercuri abrogarea de urgență a ordonanței, susținând că poate fi respinsă în sesiunea parlamentară extraordinară.

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie, OUG privind măsurile fiscale, numită și OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Principalele prevederi: Prețul la gaze și energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mișcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% și majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.