Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Vrancea a depus sesizare pentru fals privind listele de susţinători ai candidatului PSD la Primăria Focşani

PNL siglă

Partidul Naţional Liberal (PNL) Vrancea a depus, vineri, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), sesizare pentru fals şi uz de fals împotriva PSD, după ce un reprezentant al liberalilor ar fi descoperit mai multe nereguli în urma consultării listelor de susţinători ai candidatului social-democrat la Primăria municipiului Focşani.

"Astăzi (vineri - n. r.), poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Focşani au fost sesizaţi prin plângere cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals, fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Lidia Braşoveanu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

Liberalii vrânceni susţin că, în urma consultării unei părţi a listelor de semnături ale susţinătorilor actualului primar, Cristi Valentin Misăilă, candidat din partea PSD la Primăria Focşani, au constatat că semnăturile "par a fi făcute din birou".

"În contextul acestei bănuieli legitime că s-ar fi putut comite falsuri în listele de semnături, am observat că pe foarte multe pagini avem acelaşi scris, acelaşi stil de a semna, oameni pe întreaga listă de pe aceeaşi stradă, bloc lângă bloc, apartament lângă apartament. Practic, acele semnături par a fi făcute din birou şi oamenii legii au obligaţia să stabilească adevărul pentru că altfel nu ne vom însănătoşi ca societate. Dacă acele semnături prevăzute de legislaţie nu sunt strânse în mod corect şi nu sunt depuse în mod corect, atunci avem o problemă. Am observat că pe listele de semnături ale candidatul PSD la Primăria Focşani, domnul Misăilă, au semnat persoane din altă localitate, ceea ce este ilegal. Poţi să semnezi pentru un candidat doar dacă ai domiciliul în Focşani", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, liberalul Cristinel Irimia.

Joi, la Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Focşani a avut loc o altercaţie fizică între Cristinel Irimia, mandatat de PNL să verifice listele de susţinători ai candidatului PSD la Primăria Focşani, şi reprezentantul PSD în secţie, Bogdan Matişan, care s-a finalizat cu plângeri penale din ambele părţi pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru lipsire de libertate, după ce reprezentantul PNL a susţinut că nu ar fi fost lăsat să plece din secţie.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Liderii PSD Vrancea i-au acuzat la rândul lor pe liberali că ar fi copiat date cu caracter personal din listele de susţinători ai candidatului PSD la primărie cu scopul de a le folosi pentru a-i şantaja sau ameninţa pe semnatari şi au cerut IPJ Vrancea să se asigure că aceste date nu vor putea fi utilizate.

Primarul Cristi Valentin Misăilă a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu există nicio problemă cu listele de semnături şi că liberalii apelează la "cele mai joase tertipuri" pentru a-l împiedica să candideze la primărie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.