Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vrea REVOLUŢIE: Modificarea Constituţiei şi concedierea funcţionarilor angajaţi de PSD, printre priorităţi

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Liderii PNL s-au întâlnit sâmbătă la Neptun, într-o şedinţă de pregătire a sesiunii parlamentare de toamnă. Preşedintele Ludovic Orban a anunţat priorităţile PNL pentru această toamnă, dar şi câteva proiecte majore pentru momentul în care liberalii se vor afla la guvernare.

Sesiunea parlamentara e una extrem de importanta pentru evolutia Romaniei. Nu cred ca in 27 de ani de democratie a existat vreo situatie atat de grava ca cea a Romaniei de azi. Un partid politic a promis in campanie ca vor curge rauri de lapte si miere si la 6 luni de la putere ofera pelin si ambrozie, dar nu hrana zeilor, ci planta care ofera alergie. Rareori s-a intamplat ca un partid sa minta atat. Dupa OUG 13, partidul de guvuvernare are ca principala preocupare acum sa ia cat mai multe piei de pe oamenii care produc in Romania, oamenii activi. Aceasta politica este una de distrugere economica.

Vezi şi: DOCUMENTUL care stârneşte un nou scandal. Se cere REVOCAREA şefei reprezentanţei CE în România

Datele de pe 6 luni arata dezastrul: deficit, incasari mai mici la buget cu 6 miliarde, scaderea investitiilor cu peste 12 la suta, cel mai scazut nivel de investitii. Raspunsul partidului de guvernare la aceasta situatie, in loc de un raspuns de stimulare economica, de stimulare a celor care au capacitatea de a genera prosperitate, raspunsul guvuvernului este contrar: da cu biciul in calul care trage.

Nu putem accepta ca partid de opozitie. In aceasta sesiune noi trebuie sa fim coloana vertebrala a celor care nu sunt de acord. Au mai renuntat la idei, dar continua inventivitatea distructiva. Deja preturile la pompa au crescut dupa reintroducerea supraaccizei. Impactul acestor masuri va fi foarte grav, va duce la cresteri de preturi in toate domeniile. De asta BNR a revizuit cresterea inflatiei de la 1.4 la 1,9", a declarat Ludovic Orban, după care a expus obiectivele PNL.

"In afara de opoziţia dură, radicală şi fermă pe care o astept de la voi, trebuie sa devenim ca partid politic un izvor de propuneri legislative care sa faca diferenta intre noi si partidul de guvernare. sa arate ce fel de Romanie ne dorim noi. PNL are misiunea de a da un raspuns corect la toate prostiile pe care le face partidul de guvernare si de a construi o alternativa solida. Proiectele legislative depuse trebuie sa arate ce ne dorim de la Romania", a mai afirmat Orban.

Vezi şi: ALDE atacă PSD: 'Nu suntem o anexă a cuiva'. Reproşuri dure pentru Guvern

PNL va depunde un proiect ca toate redeventele pe care le platesc companiile care exploateaza resursele subsolului sa devina venituri la bugetele locale. Potrivit lui Orban, trebuie modificata OUG 28 pentru ca "nu se poate ca un ministru sa decida ce proiecte de investitii sunt finantate".

În domeniul educaţiei, liberalii identifică printre probleme proasta salarizare, plus faptul ca scolarizarea nu e adecvata pietei muncii. "S-au creat fabrici de diplome. invatamantul profesional a fost distrus de Ecaterina Andronescu. Invatamantul dual este cea mai buna solutie pentru relansarea invatamantului profesional", a mai declarat Orban.

Preşedintele PNL a prezentat şi câteva obiective pentru momentul în care PNL ar reveni la guvernare. Potrivit acestuia, administraţia trebuie regândită, pentru a fi mai suplă, cu funcţionari de carieră, fără politruci.

"Dacă ajungem la guvernare, probabil va trebui să-i dăm afară pe toţi cei angajaţi de PSD pe pile. Trebuie să restructurăm toate instituţiile politice. Nu putem avea un guvern cu 28 de ministere", a declarat Orban.

Liderul PNL a expus şi alte proiecte de legi susţinute de partidul său:

- interzicerea traseismului politic;

- alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi. "Să facem campanie publică pentru susţinerea acestui proiect, altfel PSD nu-l va accepta, decât dacă va exista o presiune socială."

- introducerea votului electronic. "Cei din afară nu vor putea vota altfel. În turul doi de la prezidenţiale, 80 la suta au votat cu Klaus Iohannis, aţi văzut!"

- "Atata timp cat constitutia va permite guvernelor sa emita ordonanţe de urgenţă, în Romania nu va exista democratie, vor emite acte grupuri de presiune. Trebuie intezise ordonanţele de urgenţă. Să susţinem asta când se va modifica constituţia. Nu avem nevoie de ordonanţe de urgenţă, Guvernul are posibilitatea să-şi asume răspunderea dacă vrea. Trebuie să interzicem ordonanţele de urgenţă!", a mai declarat Orban, adăugând că totul trebuie discutat în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.