Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vrea să lase PSD în offside. Posibilă mişcare de forţare a mâinii în Parlament (surse)

guvern orban

Liberalii vor să fie siguri că PSD pune umărul la declanşarea alegerilor anticipate printr-o moţiune de cenzură. Astfel, potrivit unor surse politice, Guvernul ar putea să recurgă la o nouă măsură care ar avea şi potenţialul de a le asigura un avantaj moral.

Potrivit surselor politice, Guvernul ar putea să-şi angajeze răspunderea şi pe proiectul de eliminare a pensiilor speciale. O variantă ar fi chiar adoptarea proiectului în şedinţa de Guvern de luni, pentru a fi trimis cât mai repede în Parlament, în condiţiile în care PSD a decis deja să convoace o sesiune extraordinară a Legislativului special pentru adoptarea proiectului de eliminare a acestor pensii.

Gestul ar fi menit să întărâte PSD în demersul de demite Guvernul, în timp ce liberalii ar putea să susţină public că social-democraţii nu vor de fapt eliminarea pensiilor speciale.

Între timp, Guvernul Orban a transmis luni dimineaţă documentaţia necesară la Parlament pentru demararea procedurii de angajare a răspunderii în privinţa modificării legii electorale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tuturi de scrutin.

Calendarul asumării răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi ar putea fi aprobat, luni, în ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.