Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNRR, motiv de ceartă între PSD și PNL! Ștefan Radu Oprea: 'Poate mai tăiem la partea aceea de consultanță'

Facebook
Radu Oprea

Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a cerut ca banii alocați din PNRR pentru programele de consultanță să fie mai puțini. Declarația acestuia vine în contextul în care ministrul Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu (PNL), a anunțat că România o să piardă 2 miliarde de euro din PNRR.

„PSD se luptă în continuare ca drepturile românilor să fie respectate. Pentru că au fost discuții referitor la ce se întâmplă cu pensiile vreau să vă spun că PSD a fost totdeauna în interiorul programului de guvernare și al legii. La capitolul pensii spunem următorul lucru: recalcularea tuturor pensiilor în vederea eliminării inechităților din sistem. Acest lucru e scris în programul de guvernare și PSD rămâne ambițios în atingerea acestei ținte.

Avem un document care este lege. Am citat din programul de guvernare care vorbește clar și explicit. Am venit cu mai multe soluții.

Dacă îmi aduc bine aminte, la sfâșitul lunii martie trebuie să fie făcut calendarul.

Lucrurile trebuie îndreptate. Există declarația domului Vîlceanu, că România pierde 2 miliarde de euro. Să vedem de unde. Poate mai tăiem la partea aceea de consultanță”, a spus Ștefan Radu Oprea.

Context

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat recent că nu este de acord cu renegocierea PNRR, aşa cum intenţionează cei de la PSD, el precizând că şi atunci când s-a format coaliţia s-a stabilit că nu se va reveni asupra acestui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cîţu a explicat că o renegociere a PNRR înseamnă să aruncăm la coş 30 de miliarde de euro. ”Nu voi permite niciodată aşa ceva”, a spus liderul PNL.

Recent, ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a vorbit despre plafonul de 9,4% din PIB alocat pensiilor.

„Mai este un lucru cu care nu sunt de acord: să spunem că acest procent de 9,4% din PIB duce la sărăcirea populaţiei. Scuzaţi-mă, noi nu am avut niciodată 9,4% din PIB cheltuieli cu pensiile, am avut mai puţin. Asta înseamnă că toţi politicienii care au fost la guvernare până acum au ţinut voit România săracă şi pensionarii români săraci? Eu nu cred!”, a declarat Vîlceanu.

Vezi și: Florin Cîțu, replică pentru PSD pe tema renegocierii PNRR: Cum a evoluat ponderea pensiilor în PIB .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.