Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poate primește și cancelarul austriac Karl Nehammer aceste informații: IGPF a oprit peste 150 de cetăţeni străini să treacă ilegal frontiera

luptatori politia frontiera

România nu a fost văzută de Austria drept o țară sigură pentru a intra în spațiul Schengen! Cel puțin pentru anul 2022...  Doar că poliția română de frontieră duce o luptă acerbă cu migranții care vor să ajungă ilegal în țările din Vestul Europei, țări care fac parte din Schengen.  Peste 150 de cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera au fost depistaţi de poliţişti în ultimele 48 de ore, a informat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

"În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră au oprit, la graniţele naţionale, în total 151 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, atât pe sensul de ieşire, cât şi de intrare în ţară sau care nu îşi justificau prezenţa în anumite zone", se arată într-un comunicat al IGPF transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cele mai multe situaţii au fost înregistrate de către poliţiştii de frontieră arădeni de la Nădlac II care au depistat, în total, 134 de persoane originare din ţări asiatice sau africane, la ieşirea din ţară către Ungaria, acestea fiind identificate separat, în mai multe situaţii, în diferite mijloace de transport, ascunse în autoutilitare sau automarfare.

"Majoritatea persoanelor în cauză sunt fie solicitante de azil, fie au intrat legal în ţara noastră în baza unor documente legale şi încercau să o părăsească în mod fraudulos. Două persoane, cetăţeni turci, conducători auto ai unor automarfare, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi. Alte şase persoane de origine asiatică au fost depistate pe raza localităţii Santa Mare, din judeţul Botoşani, după ce au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România, peste râul Prut", a precizat IGPF.

Şi poliţiştii de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale pe raza municipiului, nouă cetăţeni asiatici care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.