Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pod de pontoane pentru trafic greu la Mărăcineni, solicitat de Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

afir.info
Buzau

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a solicitat, joi, Ministerului Apărării Naţionale (MApN) montarea şi întreţinerea unui pod de pontoane în zona Podului de la Mărăcineni care va intra în reparaţii generale în cursul lunii aprilie.

Podul de pontoane ar trebui să preia traficul de pe DN 2 şi DJ 203K. Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului a judeţului Buzău, Gabi Cosma, a declarat pentru Agerpres că "podul de pontoane pentru trafic greu va prelua atât traficul greu, respectiv TIR-uri, de pe DN2, cât şi automobilele de pe DJ 203 K, din localităţile de pe valea râului Slănic".

Prefectul Carmen Ichim şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, i-au invitat, miercuri, ministrul Transporturilor şi directorul CNAIR la Podul de la Mărăcineni pentru a evalua situaţia din teren şi a stabili împreună o soluţie după ce Podul metalic va intra în cursul lunii aprilie 3-4 luni în reparaţii generale.

"Chiar dacă celălalt pod va fi funcţionabil, închiderea Podului metalic de la Mărăcineni în vederea reparării sale va crea probleme mari de trafic între Bucureşti şi Moldova. Am convenit ca podul metalic aflat în reparaţii să fie iluminat noaptea pentru a se putea lucra cel puţin în două schimburi, avem în vedere dacă se impune şi amplasarea unui pod de pontoane pentru autovehiculele care vin de pe Valea Slănicului, dar o soluţie finală nu poate fi luată decât de directorul CNAIR şi ministrul Transporturilor", a declarat prefectul Carmen Ichim.

Podul metalic de la Mărăcineni ar urma să fie închis pentru reparaţii timp de trei-patru luni, circulaţia urmând să se desfăşoare pe Podul nou, cu numai două benzi de circulaţie.

Podul de la Mărăcineni a mai fost închis, în totalitate, în urma unei viituri produse pe râul Buzău în perioada mai-octombrie 2005, şantierul fiind vizitat în acea perioadă de opt ori de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, şi de 15 ori de fostul preşedinte Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.