Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lacheii de la Moscova cer represalii violente după exploziile de la Podul Kerci: `Ucraina trebuie scufundată în vremuri întunecate`

Twitter
pod crimeea

Explozia care a distrus podul Kerci și mândria lui Putin, sâmbătă, a dus la apariția un nou cor sinistru de voci, la Kremlin, care cer represalii brutale împotriva Ucrainei, scrie Politico.

Personajele publice din Rusia care îl susțin pe dictatorul de la Moscova și invazia lui bolnavă vor un „răspuns dur” după exploziile de la podul din Crimeea.

Cererile de represalii de la Moscova pun noi presiuni pe Putin, care spunea, în septembrie, că Rusia este pregătită să folosească „toate metodele disponibile” pentru a „proteja țara și poporul”.

„Acesta nu este un bluf”, spunea dictatorul rus, atunci, imediat după anunțul decretării mobilizării a 300.000 de rezerviști pentru războiul din Ucraina.

Afirmațiile de atunci au alimentat speculațiile că Putin ar avea în minte scenariul folosirii unei bombe nucleare tactice împotriva trupelor ucrainene în cazul în care acestea ar avea succese majore în contraofensiva lor pentru eliberarea teritoriilor ocupate de invadatori.

Armata ucraineană a reușit, de atunci, să elibereze un teritoriu uriaș, însă guvernul de la Kiev nu a revendicat atacul de la podul lui Putin.

Susținătorii lui Putin cer comiterea de crime de război împotriva Ucrainei Serghei Markov, un politician conectat la Kremlin și fost parlamentar al partidului lui Putin, Rusia Unită, susține că exploziile de pe podul Kerci au fost un „atac terorist” al ucrainenilor și că acesta este o dovadă că „SUA și regimul său de interpuși de la Kiev vor muta tot mai departe linia roșie”.

„Niciun răspuns din partea Rusiei? Împingem linia roșie și mai mult. Din nou? Chiar mai departe”, a scris politicianul rus pe rețelele sociale, cerând un răspuns dur din partea regimului Putin.

Konstantin Dolgov, membru al camerei superioare al parlamentului din Rusia a spus și el că explozia podului a fost un „atac terorist” și o nouă „manifestare sinistră a caracterului terorist al regimului-marionetă de la Kiev”.

Referindu-se la președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Dolgov a spus: „Teroriștii trebuie tratați inechivoc!”

Un alt lacheu al lui Putin, Rodion Miroșnik, până de curând reprezentant al separatiștilor din Lugansk la Moscova, a scris că „podurile ucrainene intacte de pe fluviul Nipru arată ridicol față de imaginea unui pod al Crimeii în flăcări”.

Distrugerea Podului Kerci, care conectează Rusia de Crimeea anexată ilegal, pune probleme pentru Kremlin nu doar în ce privește mutarea armatelor și armamentului său în sudul Ucrainei. Este vorba și de o umilință nemaivăzută până acum pentru dictatorul rus, în condițiile în care explozia s-a produs în dimineața de după ziua sa de naștere. Explozia a fost și o palmă peste obrazul propagandiștilor ridicoli ai lui Putin din media de stat, care au vorbit deseori de acest pod ca de un simbol al anexării teritoriului la Rusia.

Principalul propagandist al lui Putin, Vladimir Soloviov, cunoscut pentru reacțiile ridicole și pentru afirmațiile deplasate și delirul constant la televiziunea rusă, a scris pe contul său de Telegram că „Este timpul să răspundem. Cu toate modalitățile pe care le avem la dispoziție”. El a spus că Ucraina trebuie „scufundată în vremuri întunecate” și a îndemnat Kremlinul să distrugă poduri, baraje, căi ferate, centrale și alte elemente de infrastructură în Ucraina. Bineînțeles, astfel de acțiuni ar reprezenta o crimă de război, conform legislației internaționale, însă nici până acum Putin și regimul său nu s-au abținut de la crime odioase împotriva poporului ucrainean.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.