Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata a răspuns la ordinul lui Nicolae Ciucă după prăbușirea podului peste Siret: militarii vor instala un bac pentru traversarea râului

Inquam Photos / Ionut Corfu
Inquam pod Siret

Armata s-a conformat vineri în regim de urgență la apelul premierului Nicolae Ciucă pentru o soluție în zona afectată de ruperea podului peste Siret.

"Din ordinul ministrului apărării naţionale, Vasile Dîncu, structurile militare cu competenţe în domeniu au demarat, în regim de urgenţă, procedurile pentru implementarea dispoziţiilor prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, referitoare la instalarea unui bac suplimentar pentru trecerea Dunării la punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, respectiv asigurarea unei soluţii temporare pentru traversarea râului Siret între localităţile Luţca şi Sagna, judeţul Neamţ", a anunţat, vineri după-amiază, MApN.

Astfel, echipe din cadrul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" din Brăila şi Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt" din Iaşi realizează, la acest moment, evaluări şi recunoaşteri la cele două locaţii pentru identificarea, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, modalităţilor tehnice şi soluţiilor legislative pentru implementarea, în cel mai scurt timp, a celor două dispoziţii.

În urma acestor evaluări vor fi stabilite măsurile şi termenele concrete de acţiune.

Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili. De asemenea, la solicitarea şefului Executivului, MApN, începând de astăzi, va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul în zonă.

Citește și: Explicația firmei care a reabilitat podul prăbușit peste Siret: 'Probabil au cedat structurile de rezistență vechi de mai bine de 50 de ani' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.