Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poetul Diasporei candidează pe listele PRM

Viorel Boldiș

Poetul Viorel Boldiș va candida la alegerile generale din 11 decembrie pe listele Partidului România Mare (PRM), pentru un mandat de senator, în circumscripția nr. 2 - județul Arad. Supranumit Poetul Diasporei, Viorel Boldiș s-a remarcat prin poeziile sale, citite și ascultate de milioane de români, precum și prin publicarea unor cărți illustrate pentru copii.

“Mă bucur că mi s-a dat această ocazie, cu atat mai mult cu cît acest partid s-a oferit să sprijine, dacă va exista ocazia, cu orice iniţiativă legislativă propusă de mine în favoarea Diasporei”, a declarat Viorel Boldiș, precizînd că “atunci cînd am decis să intru în politică am vrut să o fac pe listele unui partid patriotic și PRM a fost, este și va rămane singurul partid autentic naționalist din România. Nu aș fi acceptat niciodată să candidez pe listele vreunui partid care de 26 de ani a distrus România”

Citește și: Udrea, furioasă după noile acuzații aduse de DNA: O încercare de a acoperi scandalul Cucuveaua Mov

Partidul România Mare consideră că, prin actuala lege electorală, românii care trăiesc în afara granițelor țării sunt dezavantajați, în contextul în care, în ultimii 10 ani, Diaspora a jucat un rol important în alegerile parlamentare sau prezidențiale din România.

“Cerîndu-le celor din Diaspora să se înscrie obligatoriu în Registrul electoral pentru a putea vota prin corespondență, în realitate se descurajează total votul. Asta și voiau, de fapt. Au creat cu bună știință o stare de confuzie, deoarece în acest moment o mare parte din românii care trăiesc în afara tarii cred că, dacă nu s-au înscris în Registrul electoral, nu pot vota”, a afirmat Viorel Boldis, adaugand ca “graba cu care cei 600 000 de români au fost înscriși în registrul electoral, de pe o zi pe alta, este suspectă și am convingerea că la o analiză mai atentă se vor găsi grave nereguli, dacă nu chiar încălcari ale legii”.

Actuala Lege electorală crează confuzie si este și greu de aplicat în ceea ce privește strîngerea de semnături pentru cei care doresc să candideze în Diaspora. A aduna semnături în Diaspora nu este echivalent cu a aduna semnături în România.

“Oricare circumscripție din Romania este de fapt un județ, adică o realitate concentrată în cîteva mari orașe și alte localități apropiate între ele, pe cînd circumscripția 43, adică cea a Diasporei, este împraștiată în toată lumea. Ar fi fost, nu logic, ci obligatoriu să se găsească o soluție alternativă a strîngerii semnăturilor în strainatate”, a incheiat Viorel Boldiș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.