Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la Bălţi

Mănăstirea Putna
Ziua Culturi Naționale, Mihai Eminescu, Putna

Preasfințitul Antonie a oficiat vineri o slujbă de pomenire pentru poetul naţional Mihai Eminescu, la împlinirea a 171 de ani de la naşterea marelui scriitor. Slujba a avut loc în biserica Sfinţilor Împăraţi din Corlăteni, rn. Râşcani. După ceremonialul liturgic, ierarhul a participat la evenimentul omagial organizat la statuia lui Mihai Eminescu aflată pe Aleea Clasicilor din Bălți.

Preasfinţitul Părinte Antonie a vorbit despre religiozitatea lui Mihai Eminescu şi a evidenţiat faptul că poetul naţional a fost un bun creştin ortodox, potrivit basilica.ro.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

În cadrul manifestării au luat cuvântul: Consulul General al României la Bălți, Petrișor Ionel Dumitrescu, conf. univ. Lidia Pădureac, prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pentru activitatea didactică, Lilia Ababii, Coordonatorul Centrului de Informare al României din cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi etc.

Evenimentul a fost organizat de „Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural” din Bălţi şi a inclus şi un moment artistic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.