Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poetul preot Dumitru Ichim oferă României un eveniment cultural memorabil: lansări de carte și întâlniri cu admiratorii

Facebook
Dumitru Ichim

În perioada 25 octombrie–3 noiembrie 2023, poetul Dumitru Ichim va efectua un turneu național de excepție. În cadrul evenimentelor vor avea loc lanasări de carte și întâlniri speciale cu prietenii, cititorii și admiratorii din întreaga țară.

În acest turneu se vor lansa două volume: „Scaunul gol dintre noi”–cu doi autori Dumitru Ichim și poeta și prozatoarea Florica Batu Ichim (soția lui, din păcate decedată prea devreme) și cartea „Grădina cu Îngeri și Sfinți”–autor Florica Batu Ichim.

Lansările de carte vor avea loc la Iași pe 27 octombrie la Mănăstirea Neamț, pe 28 octombrie la Mănăstirea Neamț și Târgu Neamț, pe 29 octombrie la Piatra Neamț, pe 30 octombrie la Dărmănesti și pe 1 noiembrie-ora 18h00 la București la și pe 2 noiembrie-ora 10hoo la Muzeul Satului „Dimitrir Gusti” un vechi partener cultural-educațional al magazinulului cultural educațional și de cercetare științifică în științele socio-judiciare (franco-român) Jurnalul Bucureștiului.

content-image

Joi, 2 noiembrie 2023, ora 17:30, Dumitru Ichim va participa la evenimentul cultural "Toamna poeziei noastre".  Acesta va avea loc la Intermacedonia - Salonul de cristal - București, zona Piața Iancului (reper Metrou Iancului),

  • Participanții sunt rugați să facă rezervări la adresa de e-mail : comunitatea.scriitorilor@yahoo.com.
  • Intrarea este liberă liberă. Accesul se va face numai pe baza rezervărilor.
  • Invitat special : preot poet Dumitru Ichim aflat în România, după patruzeci de ani de exil.
  • Tema discuției, importanța limbii române în păstrarea identității naționale în timp. În același timp, va fi evocată personalitatea unei poete de curând dusă spre Dumnezeu, poeta optzecistă Nazaria Buga.
  • În partea a doua a evenimentului se va dezbate importanța creștinismului în Istoria lumii, dar mai ales tema creștinismului social în lumea de azi, după cum îl definea Miguel de Unamuno.
  • Va concerta Natalia Pancec, prim-violonistă la Filarmonica "George Enescu".
  • Invitați: actorii Manuela Florina Hărăbor și Sergiu Cioiu, care vor recita din poeziile celor doi poeți.

Despre Dumitru Ichim

Poetul Preot Dumitru Ichim s-a născut la 14 august 1944 în orașul Dărmănești, județul Bacău. A urmat Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț (1959–1964). Este licențiat al Institutului Teologic din București 1968) și doctor în teologie (1973). În 1974 se stabilește în Canada, iar din 1978 este preot paroh la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Kitchener, Ontario, Canada. A debutat editorial cu volumul de poezii „De unde începe omul”, în 1970.

Dumitru Ichim a fost cãsãtorit cu poeta Florica Batu (1945-2010) si au împreunã 6 copii. Dupã obtinerea licentei Institutului Teologic de grad universitar din București (1969), a susținut un doctorat în teologie sub îndrumarea profesorului Dumitru Stãniloae, apoi a fost bursier la Princeton, New Jersey (1972-1973). În 1974 a fost hirotonit preot al Parohiei „Sfintii Apostoli Petrusi Pavel” din Kitchener, Ontario (Canada).

A colaborat la revistele importante de literaturã din România, si la cele în limba românã din Canada si Statele Unite ale Americii. A debutat editorial cu volumul de poezii De unde începe omul (1970). Au urmat zeci de volume de poezie, prozã, publicisticã si teologie. Poezia sa a fost bine primitã de critica literarã, fiind un autor de prim raft al literaturii române. Este tradus în mai multe limbi strãine.

Dumitru Ichim este însoțit de fiul său cel mare Dr. Thomas Ichim, renumitul medic și cercetător în domeniul celulelor, directorul științific al Grupului Venvalo. Când avea 11 ani, mama sa a fost diagnosticată cu leucemie. Acest lucru i-a determinat orientarea științifică către științele biomedicale, cu accent pe implementarea practică a terapiilor avansate. Dr. Ichim este renumit în special pentru progresele sale în medicina regenerativă și imunoterapie.

Coordonatorul vizitei și lansărilor de carte este prof. Dana-Andreea Neagoe-Focșa. Autori: Grupul „Friends who likes Dumitru Ichim”, informează jurnalul-bucurestiului.ro, potrivit unei corespondențe de la colaboratorul Prof. Constantin Hărăbor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.