Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poiana cu narcise din Munţii Rodnei îi aşteaptă pe drumeţi începând cu acest sfârşit de săptămână

agerpres
poiana cu narcise

Iubitorii muntelui sunt aşteptaţi, începând cu acest sfârşit de săptămână, să viziteze poiana cu narcise de pe Masivul Saca, traseele fiind deja pregătite de către cei de la Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, în colaborare cu jandarmii montani, potrivit Agerpres.

Faţă de alţi ani, narcisele au înflorit mai târziu în această primăvară.

"Dragii noştri, ştim că aşteptaţi cu nerăbdare să ajungeţi la Raiul Alb al narciselor de pe masivul Saca. Pentru a vă face călătoria cât mai uşoară, în această săptămână colegii noştri şi jandarmii montani din Rodna s-au ocupat de întreţinerea traseului tematic spre poiana cu narcise şi marcarea lui, acolo unde a fost cazul. Odată ajunşi în satul Valea Vinului, aveţi posibilitatea de a urca la poiana cu narcise pe două trasee: de pe Valea Secii, unde drumul auto forestier este reabilitat aproape 2 Km, acesta se află la intrare în satul Valea Vinului; de pe Dealul Popii, acest traseu se găseşte la ieşire din satul Valea Vinului, după ultimul pod din sat, pe partea stângă, spre drumul auto forestier Izvorul Roşu. Pe tot parcursul drumului veţi fi însoţiţi de "omuleţul portocaliu", săgeţi indicatoare şi panouri de informare. Colegii noştri vor fi prezenţi în teren alături de Jandarmeria Montană Rodna", a anunţat Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, vineri, pe pagina proprie de socializare.

 

Drumeţii sunt rugaţi să se informeze asupra condiţiilor meteo înainte de a porni pe traseele montane şi să fie echipaţi corespunzător.

Arie protejată de interes naţional, poiana cu narcise (Narcissus stellaris) este situată pe versantul estic al Muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 metri, şi se întinde pe o suprafaţă de cinci hectare.

Perioada de înflorire este în lunile mai-iunie, iar, pe lângă covorul alb de narcise, turiştii pot admira şi alte flori de munte: arginţica, genţiana, brânduşele de primăvară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.