DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

POIM: Trei contracte de finanţare pentru stoparea răspândirii Covid-19

forbes.ro
fonduri europene

Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a trei noi contracte de finanţare, în contextul sanitar actual, potrivit unui comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, remis, sâmbătă, AGERPRES.

Astfel, o finanţare de 3,6 milioane lei prevede dotarea cu echipamente de protecţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din judeţul Braşov. Proiectul va contribui la îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului medical public din Braşov, prin achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie în cele două unităţi care oferă asistenţă medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Cel de-al doilea contract semnat are în vedere acordarea de sprijin financiar în valoare de 2,8 milioane lei din fonduri europene pentru investiţii în infrastructura sanitară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, ţinând cont de nevoia înlocuirii urgente a aparaturii medicale precare existente în acest spital. Prin implementarea proiectului, personalul medical va putea îmbunătăţi capacitatea de reacţie la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Suplimentar, 532.642 lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie medicală pentru cele două unităţi de învăţământ din comuna Căianu Mic, judeţul Bistriţa-Năsăud, respectiv Liceul Tehnologic ''Ion Căian Românul'' şi Şcoala Gimnazială Dobric. Elevii, cadrele didactice şi personalul auxiliar vor avea la dispoziţie măşti şi mănuşi de protecţie, dezinfectanţi, dispensere automate, lămpi UV etc., astfel încât desfăşurarea procesului de educaţie să se desfăşoare în condiţii sanitare cât mai sigure.

"Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene continuă finanţarea proiectelor POIM, dedicate combaterii pandemiei şi efectelor grave ale acesteia, asigurând sprijinul necesar in vederea achiziţiei de echipamente medicale şi de protecţie a elevilor şi cadrelor medicale, dar şi condiţii mai bune pentru îngrijirea şi tratarea pacienţilor infectaţi", a declarat secretarul de stat Cristian Roman.

Alte 27 noi contracte de finanţare, în valoare totală de peste 450 milioane lei fonduri europene, au fost semnate recent prin POIM 2014-2020, în contextul evoluţiei pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.