Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițele RCA, luate la 'puricat' de ASF

rca

Unele dintre firmele de asigurare din România au o politică de tarifare care se bazează pe bonusuri sau sancțiuni duse la extrem. Pentru anumite companii de transport prețul RCA este și de zece ori mai mic decât tariful de bază în timp ce altele plătesc de 4-5 ori nivelul de primă care permite asigurătorului să acopere toate cheltuielile. Aceste diferențe semnificative au atras atenția ASF care analizează tarifele de vânzare începând cu ianuarie 2015, chiar dacă la începutul acestui an emitea o normă care obliga asigurătorii să calculeze prețurile exclusiv în baza unor date statistice care să nu poată fi contestate.

Ce făcea Prințul Paul în timpul funeraliilor Reginei Ana / FOTO

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu poate interveni în niciun fel asupra prețurilor sau a politicilor comerciale ale companiilor de asigurări, însă, dacă se constată că diferențele de preț sunt foarte mari, ASF poate sesiza Consiliul Concurenței, scrie profit.ro.

Marian Munteanu semnează PRIMA alianță

Pe de altă parte, însă, tot ASF a modificat la începutul acestui an norma RCA în așa fel încât prețurile să fie legate de daunalitate și calculate doar în baza unor "statistici relevante". După cum a mai arătat Profit.ro, această măsură a fost luată atunci în ciuda opoziției asigurătorilor.

Imagini INEDITE: Cum și-a început Elena Udrea dimineața

În aceste condiții, pornind de la ipoteza că asigurătorii respectă normele, actualele tarife au în spate statistici, deci eventualele discrepanțe între prețurile minime și cele maxime nu ar avea de ce să fie constestate de Autoritate.

Pe fondul presiunilor venite dinspre organizațiile transportatorilor, care amenință cu protestele, ASF readuce însă în actualitate natura socială a poliței RCA care cere, în viziunea supraveghetorului, un "tratament echitabil al clienților".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.