Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au dat LOVITURA după perchezițiile de amploare de la Complexul Europa: Zeci de persoane au fost reținute, printre care și un polițist

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţiştii din Bucureşti au indisponibilizat 12 camioane cu mărfuri contrafăcute, după controlul de amploare făcut la Complexul Europa. În urma percheziţiilor, au fost găsite ţigări de contrabandă, sisteme de supraveghere video, bani şi o armă. 22 de persoane au fost reţinute, iar 500 de standuri au fost sigilate.

”Începând cu luna februarie 2019, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2 au documentat activitatea infracţională a unor persoane, desfăşurată în zona unui complex comercial situat pe raza sectorului 2. În vederea administrării întregului material probator necesar soluţionării cauzei, la data de 31 iulie a.c., poliţiştii au pus în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile şi locurile frecventate de persoane despre care existau date conform cărora ar fi comercializat ţigarete provenite din contrabandă. Totodată, poliţiştii au verificat peste 400 de standuri şi au sigilat aproximativ 500 de standuri unde se comercializau produse purtătoare der marcă protejată sau contrafăcute”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Monstrul din Caracal, pus în fața detectorului de minciuni - Când va ajunge Dincă la sediul IGPR

Sursa citată a precizat că au fost ridicate şi indisponibilizate produse cu marcă protejată sau contrafăcute care au fost încărcate în 12 camioane, sumele de 55.400 de lei şi 10.500 de euro, sisteme de supraveghere video, 46.000 de ţigarete şi un pistol cu bile.

De asemenea, au fost reţinute 22  de persoane, urmând a fi prezentate magistraţilor, printre acestea aflându-se şi un poliţist, iar alte 5 persoane sunt cercetate după ce ar fi pus la dispoziţia comercianţilor spaţiu pentru desfăşurarea activităţii ilicite, cunoscând că acestea comercializează ţigarete provenite din contrabandă şi produse contrafăcute.

Aceste persoane ar fi gestionat şi coordonat activitatea ilegală de pază şi protecţie în această zonă comercială, desfăşurate de persoane neautorizate.

”Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete, punerea în circulaţie a unor produse purtătoare de marcă protejată sau contrafăcute şi desfăşurarea de activităţi de pază şi protecţie fără respectarea normelor legale, în prezent fiind continuată şi verificarea standurilor ce au fost sigilate în prima etapă a acţiunii, urmând a fi dispuse măsurile legale”, a mai transmis Poliia Capitalei.

Controlul de la Complexul Europa a avut loc miercuri şi au participat aproximativ şapte sute de poliţişti şi 250 de jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.