Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au făcut PRĂPĂD pe șosele: mii de șoferi au pățit-o

click.ro
masina politie

Polititii au făcut prăpăd pe șosele în ultimele zile, în rândul șoferilor vitezomani. În perioada 14-16 iulie, polițiștii au dat peste 16.000 de amenzi și au fost reținute peste 1000 de permise de conducere.

Citește și: Guvernul Tudose, lovitură pentru angajați: Proiectul care se află pe masa Ministerului Finanțelor

Citește și: Rareș Bogdan îl are 'la mână' pe Liviu Dragnea! Cu ce îl amenință realizatorul

Agenţii au folosit peste patru sute de aparate radar, fiind reţinute peste cinci sute de permise ale unor şoferi cre au depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de kilometri la oră.

În perioada 14 – 16 iulie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 16.086 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15.880 prevăzute de legislaţia rutieră şi 206 prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 1.085 de permise de conducere, au fost retrase 263 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 176 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au folosit 435 de aparate radar, 9.785 dintre sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În 556 de cazuri, permisele de conducere au fost reţinute pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

De exemplu, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat un bărbat, din judeţul Braşov, în timp ce conducea un autovehicul pe Autostrada A1 Sibiu - Deva, cu viteza de 223 de kilometri la oră, abatere filmată şi înregistrată cu aparatul radar.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, dispunându-se reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.