Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au verificat șoferii din Capitală: 25 permise reținute pentru alcool, 7 dosare penale

pressalert.ro
politie rutiera

Polițiștii au verificat, vineri noapte, șoferii din Capitală, iar în urma controalelor, au fost reținute 25 de permise de conducere pentru conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost întocmite șapte dosare penale. Totodată, au fost aplicate amenzi de peste 80.000 lei, potrivit Mediafax.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, politiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere ale Capitalei și au verificat șoferii, pentru a-i depista pe cei care au consumat băuturi alcoolice sau droguri.

„Au fost aplicate 132 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 83.000 lei și au fost reținute 25 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

De asemenea, au fost întocmite 7 dosare penale, în special pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat”, informează Brigada Rutieră.

Citește și: Dâmbovița: Incendiu la un depozit de nitroglicerină solidă

Exemple ale cazurilor identificate de polițiști:

1. În jurul orei 03.20, un bărbat în vârstă de 21 de ani a condus pe Splaiul Independenței fiind sub influența bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemena acesta a fost supus și testului cu aparatul DrugTest care a indicat prezenta în organism a substanțelor psihoactive (Benzodiazepina). Șoferul  a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice.

2. În jurul orei 01.00, un bărbat în vârstă de 40 de ani a condus pe strada Luica după ce a consumat alcool. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur iîn aerul expirat. Bărbatul a fost dus la INML în vederea recoltării de probe biologice.

3. În jurul orei 03.15, un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus pe șoseaua Dudești-Pantelimon, fără a poseda permis permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauza s-a intocmit dosar de cercetare penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.