Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Giurgiu au emis un număr de 115 ordine de protecție în urma violenței domestice, dintr-un total de 747 de infracţiuni sesizate

violenta conjugala

Pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului Giurgiu, au fost sesizate 747 de infracţiuni din sfera violenţei domestice şi au fost emise 115 ordine de protecţie, cele mai multe la solicitarea victimelor, respectiv 114, şi unul la solicitarea procurorului, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de IPJ Giurgiu, relatează Agerpres.

"Pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului Giurgiu, au fost sesizate 747 de infracţiuni din sfera violenţei domestice, 31,59 la sută în mediul urban şi 68,40 la sută în mediul rural. Dintre acestea, ponderea cea mai mare este reprezentată de faptele de lovire sau alte violenţe, respectiv 76,43 la sută, urmate de abandon de familie în proporţie de 10,17 la sută, ameninţare, 5,89 la sută şi nerespectare a ordinelor de protecţie, 1,74 la sută", se arată în comunicatul de presă al IPJ Giurgiu.

Din punct de vedere al locului comiterii faptelor, cele mai multe infracţiuni, respectiv 86,47 la sută, au fost comise la domiciliul subiecţilor.

Citește și: Poliţiştii din Olt au emis în ultimele două săptămâni două ordine de protecţie provizorii în cazuri de violenţă domestică; victimele sunt femei

În perioada de referinţă, au fost emise de către instanţele judecătoreşti 115 ordine de protecţie, cele mai multe la solicitarea victimelor, respectiv 114 şi unul la solicitarea procurorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.