Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Tulcea au confiscat în 2018 2,2 tone de pește pescuit ilegal din Delta Dunării

Casa Acasă
Bazin pești

Poliţiştii tulceni au confiscat anul trecut peste 2,2 tone de peşte din Deltă, din cauză că nu aveau documente de provenienţă, şi au constatat că zona renumită pentru produsele piscicole nu mai face faţă solicitărilor, astfel că operatorii turistici aduc peşte în Deltă, informează Agerpres.

"Dacă până acum urmăream ca aceste cantităţi extrase din zonă posibil ilegal să fie însoţite de documente, acum urmărim legalitatea documentelor operatorilor economici care aduc în deltă peşte şi produse din peşte. Nu au fost constatate probleme, cu atât mai mult cu cât cantităţile aduse au fost verificate şi de instituţiile abilitate din alte state", a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, adjunctul şefului IPJ, Marian Dumitrache.

Situaţia a fost explicată de conducerea IPJ prin creşterea numărului turiştilor şi lipsa resursei din mediul natural.

În timpul acţiunilor de control efectuate anul trecut de lucrătorii IPJ, au fost ridicate în vederea confiscării 2.2393,03 kilograme de peşte, 2 kilograme de icre, 198 plase monofilament, 50 de plase de pescuit din fur textil, 47 de vintire, un prostovol, cinci alte unelte de pescuit, o ambarcaţiune şi un autovehicul.

Conducerea IPJ a prezentat în conferinţa de presă bilanţul activităţii desfăşurate în anul 2018, iar potrivit acestuia, anul trecut au fost ridicate cu 25% mai mulţi explozivi şi substanţe periculoase decât în anul precedent.

De asemenea, s-a constatat o reducere cu circa 10% a numărului evenimentelor rutiere şi al victimelor acestora, cea mai periculoasă arteră din judeţ fiind considerată Drumul European 87, Smârdan-Măcin-Isaccea-Tulcea-Babadag-Constanţa, datorită numeroaselor curbe de pe acesta.

Şi în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor contra patrimoniului s-a constatat o scădere cu 4,2% faţă de anul precedent.

Citește și: Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie cere ministrului Finanțelor Publice și Muncii rezolvarea mai multor probleme salariale ale poliţiştilor

Braconajul piscicol din Delta Dunării a constituit de-a lungul timpului un subiect aflat în atenţia autorităţilor tulcene, în perioada 2006-2015 în judeţ fiind înfiinţat un Comitet judeţean pentru combaterea braconajului care reunea toate instituţiile cu abilităţi de control în domeniu. În anul 2009, cele 10 instituţii de control din acest comitet au efectuat 3.351 de acţiuni în timpul cărora au confiscat 68.849 kilograme de peşte şi 183 de kilograme de icre

Desfiinţarea în anul 2015 a acestui comitet a avut loc în contextul în care în cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării s-a înfiinţat un Comisariat integrat unic de control în Deltă care ar fi urmat să reunească aceleaşi instituţii, lucru imposibil din punct de vedere legal.

Comisariatul îşi desfăşoară activitatea în colaborare cu instituţiile Ministerului Afacerilor şi Internelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.