Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie cere ministrului Finanțelor Publice și Muncii rezolvarea mai multor probleme salariale ale poliţiştilor

enational.ro
politia romana

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) solicită autorităţilor rezolvarea mai multor probleme salariale ale poliţiştilor arătând, în context, că poliţiştii şi, în general, angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, au rămas cenuşăreasa legii, informează Agerpres.

"Organizaţia noastră şi instituţia pe care o conduceţi poartă de ceva vreme un dialog al surzilor care, din păcate, nu are niciun rezultat, care nu rezolvă problemele financiare ale poliţiştilor. Legea salarizării a lăsat poliţiştii şi, în general, pe cei din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, cenuşăreasa legii. Pentru alte categorii socio-profesionale aţi găsit soluţii, lucru foarte bun de altfel, însă pentru poliţişti soluţiile întârzie să apară, iar cei din M.A.I. pe bună dreptate vă arată cu degetul", menţionează preşedintele SNAP, Iulian Surugiu, în scrisoarea deschisă transmisă ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, şi ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Constantin Budăi.

Citește și: Premieră pentru Ikea: deschide primul său magazin în centrul unui oraș în încercarea de a se adapta noilor tendințe de consum

Potrivit reprezentantului Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, printre problemele poliţiştilor rămase nerezolvate se numără pierderea, în ultimii ani, de către poliţişti a unor drepturi salariale, calculul salariului majorităţii poliţiştilor la valoarea de referinţă din anul 2009, acordarea inechitabilă a sporului de studii superioare, salariul foarte mic al poliţistului în comparaţie cu preţurile din România dar şi faptul că salariul poliţistului recent încadrat este la fel ca al poliţistului cu o vechime de 10-15 ani Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie solicită celor doi miniştri soluţionarea acestor probleme. "Dacă aceste situaţii vor trena în continuare, vor adânci mai mult problemele deja existente şi vor crea adversităţi între poliţişti, ceea ce în final va slăbi calitatea şi promptitudinea serviciului poliţienesc pentru cetăţenii României", se menţionează în comunicatul SNAP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.