Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii olandezi au operat două arestări în ancheta privind atentatele de la Paris din 2015

atentat Paris

Poliţia olandeză a arestat două persoane la Amsterdam în cadrul unei anchete privind sursa armelor utilizate în atentatele comise la 13 noiembrie 2015 la Paris care s-au soldat cu 130 de morţi, a anunţat vineri parchetul, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

''Într-o anchetă privind originea armelor utilizate de către terorişti ai Statului Islamic (SI) în atentatele comise la Paris în 2015, poliţia a arestat marţi doi bărbaţi la Amsterdam'', a anunţat Ministerul public olandez, potrivit unui comunicat.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

Cei doi suspecţi, cu vârsta de 29 şi 31 de ani, sunt bănuiţi că au fost "implicaţi într-un mod sau altul în furnizarea de arme" care au fost folosite la comiterea de atentate, a adăugat parchetul.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

Revendicate de Statul Islamic, atacurile comise la 13 noiembrie 2015 la Paris şi Saint-Denis s-au soldat cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Mai multe arme de atac, cum ar fi puşti Kalaşnikov, precum şi explozivi, au fost folosite de atacatori. Potrivit ministerului public, "unii membri ai celulei jihadiste sinucigaşe ar fi mers în Olanda în octombrie 2015 pentru a colecta arme".

Citește și: Izbucnire la adresa lui Klaus Iohannis! Lia Olguța Vasilescu reacționează

O anchetă efectuată de o echipa internaţională de anchetatori olandezi, belgieni şi francezi a evidenţiat aceste elemente, a precizat parchetul. Computere, telefoane mobile precum şi documente şi alte suporturi de date au fost confiscate din locuinţele celor doi bărbaţi arestaţi.

Citește și: Conducerea DNA iese la rampă! Reacție la sinuciderea procurorului Tamaș Schiffbeck

Suspectul de 29 de ani a apărut vineri în faţa judecătorului de instrucţie din Rotterdam şi va fi reţinut timp de cel puţin două săptămâni, când va fi reevaluat cazul său. Acesta din urmă nu poate avea contacte decât cu avocatul sau.

"Starea sănătăţii altui suspect nu-i mai permite să fie reţinut. Deoarece nu există altă posibilitate, bărbatul a fost eliberat joi, aşteptând rezultatele unei investigaţii mai aprofundate", a indicat parchetul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.