Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii români au fost implicați într-o amplă operațiune continentală: 58 de persoane arestate într-un dosar de evaziune de sute de milioane de euro

www.cyd.ro
mascați, percheziții

O operaţiune poliţienească europeană, la care a participat şi România, a permis arestarea a 58 de persoane în urma anihilării unei grupări infracţionale care a comis o fraudă masivă cu TVA, evaluată la sute de milioane de euro, a anunţat vineri agenţia europeană de poliţie Europol, relatează France Presse şi dpa.

Operaţiunea, coordonată la sediul Europol din Haga cu sprijinul Eurojust, unitatea de cooperare judiciară a Uniunii Europene, a permis forţelor de poliţie să aresteze suspecţi în Belgia, Germania, Portugalia şi Spania, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ofertă nesperată pentru„Diamantul” lui Becali! Suma uriașă pe care o cere latifundiarul din Pipera

Condusă de Spania, autorităţile din Belgia, Bulgaria, Germania, Ungaria, Italia, Portugalia şi România au luat parte la investigaţia cu nume de cod "Operation Dreams", pentru a anihila gruparea implicată în fraude cu taxa pe valoarea adaugată (TVA) şi spălare de bani.

Numai poliţia spaniolă a arestat 52 de suspecţi între 18 şi 20 aprilie, au declarat Europol şi Eurojust în două comunicate separate. În timpul raziilor, poliţia a confiscat 52 de maşini de lux, 400.000 de euro cash şi o armă.

Citește și: Lovitură de teatru! Ce s-a aflat despre fabrica pe care o lăuda premierul Viorica Dăncilă – „Afirmația este falsă”

Spania a început ancheta asupra grupului de infractori în 2015, fiind alertată în urma unor importuri şi vânzări frauduloase de bunuri electronice.

Gruparea infracţională, care a operat în întreaga Europă în ultimii nouă ani, este suspectată de fraudă cu TVA şi spălare de bani estimată la un total de peste 390 milioane de euro.

Citește și: Victor Ponta surprinde! Decizia pe care a luat-o fostul premier, după ce femeile din PSD au cerut daune uriașe unei publicații

Gruparea infracţională realiza sau simula importuri şi cumpăra bunuri electronice reale sau contrafăcute înainte de a le revinde online.

Suspecţii foloseau o reţea de peste 100 de companii, majoritatea "firme-paravan", în Europa şi Statele Unite pentru spălarea banilor înainte de a-i trimite în conturi bancare bulgare şi ungare.

Citește și: Raperul Macanache și-a găsit sufletul pereche! Cine este femeia cu care vrea să se căsătorească

Gruparea deţinea de asemenea un centru de producţie pentru întocmirea de facturi false. "Investigaţiile au arătat că gruparea a emis facturi false în valoare de peste 250 de milioane de euro în trei ani", a declarat Europol.

Aceeaşi grupare a folosit ulterior metode diferite pentru a-şi integra profiturile, precum investiţiile în domeniul imobiliar sau achiziţionarea de vehicule de lux.

Citește și: Important anunț de la Banca Națională a României! Care este cursul leu-euro, după întâlnirea Dragnea-Isărescu-Dăncilă

Cei care conduceau gruparea infracţională sunt suspectaţi de fraudă de tip carusel ce a costat economia UE cel puţin 60 de milioane de euro, a adăugat agenţia europeană de poliţie.

Frauda a constat în importul mărfurilor fără TVA, vândute apoi local prin aplicarea taxei.

Citește și: Decizie radicală! Un cunoscut actor din „Las Fierbinți” și-a mutat familia din România

"Organizaţia criminală era compusă în principal din cetăţeni italieni, portughezi şi spanioli şi ar fi fost condusă din Spania de un tată şi fiu - cetăţeni spanioli cu origini indiene", a declarat Europol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.