Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția bulgară anunță că 4 zile este în grevă

Bulgaria politie

Politistii bulgari au protestat pentru a patra zi consecutiva, vineri, blocand traficul pe doua artere aglomerate din Sofia. Sindicalistii din Ministerul de Interne (MAI) au anuntat proteste nationale pentru ziua de duminica, cand aproape 5.000 de politisti sunt asteptati in Sofia. Politistii au iesit in strada dupa ce guvernul a anuntat ca are de gand sa taie o serie de beneficii sociale, precum sporurile de vechime si compensatiile pentru pensionare, relateaza site-ul novinite.com.

Vineri, aproape 150 de politisti au ocupat Piata Orlov Most din Sofia, in ciuda faptului ca guvernul a renuntat la planul sau initial de a taia costurile pentru intreaga structura MAI, sustinand ca aceste taieri se vor aplica doar pentru noii angajati. Reducerile de costuri din sistem ar afecta compensatiile primite de politisti pentru pensionare, sporurile de vechime, precum si numarul de zile de concediu platit.

Desi guvernul a anuntat ca fondurile economisite astfel vor fi investite in cumpararea unor noi autovehicule de interventie, multi politisti si-au depus demisia in semn de protest. Ei au anuntat ca nu sunt ingrijorati in ceea ce priveste posibilele actiuni disciplinare luate impotriva lor. Politistii care au participat la proteste, saptamana aceasta, au fost sustinuti si de catre pompieri si de gardienii din inchisori, scrie Sofia Globe.

Insa, multi bulgari s-au declarat revoltati, pe retelele de socializare, fata de avantajele financiare pe care le primesc politistii. Mai mult, ministrul de Finante, Vladislav Goranov, care a propus taierile bugetare din MAI, i-a sfatuit pe politisti ca nu ar trebui sa se grabeasca sa-si dea demisia, intrucat piata de munca din Bulgaria nu ofera oricum prea multe alternative.

Premierul Boiko Borisov a sustinut, vineri, ca MAI va primi fonduri pentru achizitionarea a 200 de autovehicule, care vor fi folosite de politie pentru transportarea migrantilor. De asemenea, aproape doua milioane de euro vor fi investite in reconditionarea autovehiculelor politiei, in achizitionarea de noi calculatoare si in imbunatatirea conditiilor de lucru din sistem, mai informeaza site-ul novinite.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.