Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Capitalei a extins programul pentru eliberarea adeverinței de non-violator

Poliția Capitalei a extins pentru zilele de sâmbătă și duminică programul pentru eliberarea adeverinței de non-violator, la nivelul fiecărui sector de Poliție, ca urmare a numărului mare de cereri pentru acest document, în ultima vreme.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția București, numărul solicitărilor pentru eliberarea adeverinței de non-violator a crescut semnificativ la nivelul structurilor din București, Poliția Capitalei a dispus ca, în zilele de 7 și 8 septembrie, în intervalul orar 09.00 – 17.00, la nivelul fiecărui Sector de Poliție să fie deschis câte un ghișeu de eliberarea a acestor documente.

Cererea pentru eliberarea adeverinței poate fi depusă, personal sau prin împuterniciți, pe baza unei procuri notariale, la Compartimentele de Relații cu Publicul din cadrul Secțiilor de Poliție.

„Dacă persoana căutată nu este cunoscută în evidențele cazierului judiciar i se va i elibera, de regulă, pe loc, adeverința pentru persoane necunoscute cu mențiuni care pot face obiectul Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor pe modelul tipizat. Dacă persoana căutată apare cu orice fel de mențiuni în evidențele cazierului judiciar, adeverința va fi eliberată în cel mult 30 de zile”, se arată în comunicatul citat.

Angajatorii publici sau privaţi a căror activitate presupune contactul cu copii sau persoane vulnerabile trebuie să solicite angajaţilor adeverinţă de integritate, potrivit prevederilor din Legea Registrului autorilor de infracţiuni de hărţuire sexuală care a intrat recent în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.